Brandenburg 1911 Ulven

Skift til: navigering, søgning

7. nov. 1911 Horns Rev[redigér]

Den tyske (østfrisiske) fiskekutter AE.87 Brandenburg med skipper K. Schopf var i starten af november 1911 undervejs til fiskeri på Dogger Banke eller ved den engelske kyst, da den fik lugerne slået itu, så vand trængte ind. Noget flæsk gemtes på dækket, men skylledes bort, så mandskabet havde ingen fødevarer i 4 dage og der måtte slides ved pumperne. Tilmed mistedes sejl, kompas og lanterner.

Fra Horns Rev fyrskib observeredes skibet den 6. november drivende i nød, men så langt til søs at intet kunne udrettes.

Dagen efter kl. 11 telefoneredes fra Blåvand Fyr til redningsvæsenet i Blåvand, at man havde observeret et skib med nødflag oppe, tilsyneladende ankre på Horns Rev. Redningsbåden sattes kl. 13.30 i vandet ved Blåvandshuk.

Det viste sig skibet befandt sig på den såkaldte Ulvetænder ca. 2 sømil fra land, der hvor brændingen var aller hårdest. Efter 2 timers hård roning nåedes ud og ankredes ved skibet, hvor der opnåedes forbindelse med et kastedræg.

Det lykkedes at bjærge alle 13 mand fra skibet ombord i redningsbåden, men én af de første, en ældre hollænder, brækkede sin ene arm ved stramning af redningslinen. Båden kom i land kl. 16.30 og de nødstedte indlogeredes på Blåvand Kro.

Skibet skal være blevet vrag, men må alligevel være blevet bjærget og istandsat.

november 1912 Knock, Ems[redigér]

Under fiskeri i november 1912 mistede skibet alle garn og på vej retur til Emden strandede det på Knock i Ems-mundingen. Skibet bragtes senere flot ved hjælp af 2 slæbebåde.

Under 1. verdenskrig i 1914 konfiskeredes skibet af Royal Navy og solgtes på auktion i London til Holland, men hvad som derefter skete vides ikke.