Caroline Mærsk/Ben Brush 1942 Vestlige Sydatlant

Skift til: navigering, søgning

12. april 1942 Caroline Mærsk / Ben Brush[redigér]

Mærsk-partrederi/interessentskab motortankskibet Caroline Mærsk blev under besættelsen i april 1940 oplagt i Jacksonville, Florida, men overtoges 30. marts 1941 af War Shipping Administration for US Maritime Commission, som i Panama registrerede det under navnet Ben Brush, hvorefter det i Jacksonville 23. juni 1941 bemandedes og kom under bestyrelse af Standard Oil, New Jersey.

Skibet var på vej fra Aruba i Caribien til Buenos Aires med olielast og befandt sig ca. 100 sømil nordøst for Natal i Brasilien, da det 12. april 1942 kl. 19.20 sænkedes af en torpedo og kanonild fra den italienske ubåd Pietro Calvi med kaptajn Emilio Olivieri. Der overlevede 34 mand, hvorimod pumpemanden Aage C.A. Albertsen fra Hornsyld var eneste omkomne.

Ubåden Pietro Calvi med kaptajn Primo Longobardo var natten mellem den 14. og 15. Juli 1942 sammen med den tyske ubåd U 130 i kamp med en allieret konvoj på vej fra Freetown til Storbritannien i den østlige Nordatlant syd for Azorerne beskyttet af bl.a. HMS Lulworth, som ramte ubåden med en dybdebombe, så den lækkede i forenden og måtte gå til overfladen for at overgive sig. I de følgende skyderier omkom 8 mand, deriblandt kaptajnen, og ubåden sank med et brag da en af dens egne torpedoer detonerede. Efter 4 timer reddedes 35 mand af besætningen, som kom i krigsfangenskab.