Hanne 1895 Skagen Nordstrand

Skift til: navigering, søgning

13. dec. 1895 Hanna[redigér]

Den skånske brig Hanna/Hanne med skipper N.P. Nilsson var på vej fra Hartlepool til Kolding lastet med koks, da den 12. december 1895 kl. 23 fik Skagen fyrskib i sigte og kl. 23.15 passeredes det, hvorefter der i kuling fra sydsydøst, tiltagende til storm, styredes mod Højen Fyr, for at søge læ under Skagens nordside, men omkring midnat opdagedes land og kort efter tog skibet grunden og drejedes af strømmen ind mod nordstranden, hvor det blev stående og blev vrag

Fra Højen Fyr meddelte en fisker kl. 7.30 telefonisk Skagens redningsvæsen, at der var strandet et skib ⅛ mil (1 km) vest for stationens bådhus (der var ved batteriet på Skagen Nordstrand) og at det afbrændte nødblus.

Et redningsforsøg med en større fiskerbåd var allerede igang og den bjærgede 7 mand, inden den blev ramt af en brodsø og måtte søge land. Fiskerbåden opgav næste forsøg, da der erfaredes, at redningsbåden var på vej og det lykkedes den da også at bjærge de 2 sidste, skipperen og styrmanden, mens de andre kiggede på fra land.

Da fiskerne bad styrmanden attestere et dokument om belønning for deres indsats smed han det i stedet i kakkelovnen.