Kidholm 1967 Sydlige Nordsø

Skift til: navigering, søgning

26. nov. 1965 Bjerregård, Holmsland Klit[redigér]

Fiskekutteren VE.72 Kidholm med skipper Hans Laursen fra Kolding var på fiskeri i Nordsøen og ankrede 25. november 1965 om aftenen ca. 7 km vest for Nymindegab under en frisk sydøstlig brise, men kl. 3 var vejret skiftet til stærk vestsydvestlig storm, så det besluttedes søge længere væk fra kysten.

Imidlertid mislykkedes alle forsøg på at starte motoren og ankerwiren sprængtes, så kutteren kom i drift mod kysten. Der forsøgtes over radioen at kalde Blåvand Radio og nærliggende fiskefartøjer, men der modtoges ikke svar.

Skibet strandede ved 5-tiden ved Bjerregård ca. 6 km nord for Nymindegab, hvor den 3 mand besætning kl. 7.30 bjærgedes i land ved hjælp af redningsstolen.

29. maj 1967 Sydlige Nordsø[redigér]

Kutteren var senere hjemmehørende i Hanstholm og med skipper Anders Christensen på fiskeri i den sydlige Nordsø, hvor der i stille vejr 29. maj 1967 ankredes.

Lyset af et skib sås kl. 23.40 nærme sig i 2 sømil afstand fra nordøst og syntes at ville gå godt klar, så den vagthavende gik under dæk, men 10 minutter senere blev kutteren påsejlet af motorskibet Botno af Mandal, hvorved kutteren fik agterenden knust og sank i løbet af ét minut.

Gummiredningsflåden blev delvis frigjort og 2 af de 3 ombordværende sprang i vandet og blev efter 20 minutter taget ombord i Botno, som indtil 6-tiden forgæves søgte efter fiskeskipperen, der var gået ned med skibet.