Regine 1856 Husby

Skift til: navigering, søgning

11. nov. 1856 Hanstholm/Hirtshals[redigér]

Det engelske skib Regine med skipper Alexander Robertson var på vej fra Port Talbot i Wales til Gøteborg lastet med jernbaneskinner og kul, men stødte 11. november 1856 på Hirtshals grund og kom igen flot, men var læk.

Da vandet var steget op over dækket reddede den 8 mand besætning sig i en hækjolle og 10 minutter efter sank skibet (muligvis under Hanstedholm).

Mandskabet medbragte som eneste næringsmiddel kun nogle stumper beskøjter opblødt i søvand og tilbragte 3 dage på søen, hvor roret og 3 årer gik tabt, så kun den sidste åre var tilbage at styre med, da jollen den 13. november om aftenen nåede ind til Husby og kæntrede i den sidste brænding.

13. nov. 1856 Husby Klit[redigér]

Omkring midnat natten mellem 12.-13. november døde 3 ombordværende, som om morgenen kastedes overbord og kort inden strandingen døde den 4. ved navn Antonio Lovell, som således kom død i land og 21. november begravedes på Husby kirkegård.

De overlevende var skipperen, styrmanden, kokken og en matros, hvoraf sidstnævnte fik koldbrand i fødderne og indlagdes på Ringkøbing Sygehus. De 3 øvrige afgik 17. november om aftenen med postvognen.