Forskel mellem versioner af "James J. Dickson 1891 Klitmøller"

Skift til: navigering, søgning
m
m
Linje 12: Linje 12:
 
Af de overlevende bjærgedes 4 med fiskerbåde og de resterende med redningsbåden fra Klitmøller.
 
Af de overlevende bjærgedes 4 med fiskerbåde og de resterende med redningsbåden fra Klitmøller.
  
Inden aften var bjærget ned til vandlinjen for en værdi af 300.000 kr. af stykgods-lasten, som bl.a. bestod af [[manufaktur]]varer, uld, garn, saltede oksehuder, kaffe og fosfat-[[kunstgødning]] i sække, glas og spejlglasruder, samt metalvarer til en [[sporvogn]]sfabrik, heraf 22 store [[kobber]]plader, kobberrør, henved 300 [[jern]]bjælker og [[zink]].
+
Inden aften var bjærget ned til vandlinjen for en værdi af 300.000 kr. af stykgods-lasten, som bl.a. bestod af [[manufaktur]]varer, uld, garn, saltede oksehuder, kaffe, 1200 sække [[fosfat]]-kunstgødning, glas og spejlglasruder, samt metalvarer til en [[sporvogn]]sfabrik, heraf 22 store [[kobber]]plader, kobberrør, henved 300 [[jern]]bjælker og [[zink]].
  
 
[[Svitzer]]s bjærgningsdampere Kattegat og Frederikshavn tog 27. februar skibet af grunden.
 
[[Svitzer]]s bjærgningsdampere Kattegat og Frederikshavn tog 27. februar skibet af grunden.

Versionen fra 1. jun 2019, 03:12

21. feb. 1891 James J. Dickson

Et svensk dampskib opkaldt efter den afdøde Gøteborg-skibsreder James J. Dickson med kaptajn C.O. Söron var på vej fra Antwerpen til hjembyen Gøteborg lastet med værdifuld stykgods til en værdi af 1 million kroner, da det 21. februar 1891 kl. 3.30 grundstødte på den stenede Ørhage, men fortsatte med lækage i maskinrummet og et andet vandtæt rum og landsattes lidt nordøstpå 300 meter fra land lidt syd for Klitmøller redningsstation.

Ombord var 23 mand besætning, 3 kvinder og 2 passagerer, samt liget af en ung købmandsøn, som var død i Schweiz eller Italien og skulle fragtes hjem til Jönköping. Af de overlevende bjærgedes 4 med fiskerbåde og de resterende med redningsbåden fra Klitmøller.

Inden aften var bjærget ned til vandlinjen for en værdi af 300.000 kr. af stykgods-lasten, som bl.a. bestod af manufakturvarer, uld, garn, saltede oksehuder, kaffe, 1200 sække fosfat-kunstgødning, glas og spejlglasruder, samt metalvarer til en sporvognsfabrik, heraf 22 store kobberplader, kobberrør, henved 300 jernbjælker og zink.

Svitzers bjærgningsdampere Kattegat og Frederikshavn tog 27. februar skibet af grunden.