Forskel mellem versioner af "Ane Christine 1876 Læsø"

Skift til: navigering, søgning
m
Linje 30: Linje 30:
 
| død=1 | liv=
 
| død=1 | liv=
 
}}
 
}}
Med skipper Koefod var skibet på vej fra [[Helsingborg]] til [[Leith]] i Skotland lastet med [[havre]], da det 6. november 1876 om aftenen strandede nordvest for [[Læsø]] øst for det samme aften strandede skib Creolen (eller nordøst for Østerby).
+
Med skipper Koefod var skibet på vej fra [[Helsingborg]] til [[Leith]] i Skotland lastet med [[havre]], da det 6. november 1876 om aftenen strandede nordøst for Østerby på [[Læsø]], øst for det samme aften strandede skib ''[[Creolen 1876 Læsø|Creolen]]''.
  
 
[[Raketapparat]]et kom til stede og der opnåede forbindelse, men linerne blev uklare i mørket.
 
[[Raketapparat]]et kom til stede og der opnåede forbindelse, men linerne blev uklare i mørket.

Versionen fra 11. aug 2019, 12:02

Wolbertus 20. nov. 1861 Læsø

Den nybyggede hannoveranske skonnert Walbertus/Wolbertus med skipper Abrams var på vej fra Hull til Landskrona, da den 20. november 1861 strandede på Læsø.

Der afholdtes strandauktion 20. januar 1862 på Læsø, hvor skibet solgtes til et partrederi i Ålborg, som omdøbte det Ane Christine.

Ane Christine 6. nov. 1876 Læsø

Med skipper Koefod var skibet på vej fra Helsingborg til Leith i Skotland lastet med havre, da det 6. november 1876 om aftenen strandede nordøst for Østerby på Læsø, øst for det samme aften strandede skib Creolen.

Raketapparatet kom til stede og der opnåede forbindelse, men linerne blev uklare i mørket. Om morgenen kom 2 drenge i land i redningsstolen, hvoraf den ene, Anton R. Baun, var død ved ankomsten til land. Kort efter bjærgedes den øvrige besætning med redningsbåden.

Vraget solgtes på auktion.