Forskel mellem versioner af "Novillo 1917 Vestlige Nordsø"

Skift til: navigering, søgning
m
m
 
Linje 25: Linje 25:
 
| denk=uboote_wk1/wk1_ub57.htm
 
| denk=uboote_wk1/wk1_ub57.htm
 
}}
 
}}
[[Dampskibet]] Novillo afsejlede 22. oktober 1917 fra [[South Shields]] ved [[Newcastle upon Tyne|Newcastle]] lastet med 3.500 tons [[kul]] bestemt for [[Blaye]] ved [[Bordeaux]], og befandt sig som instrueret uden for bojerne i den afmærkede krigskanal ved [[Whitby]] 7 sømil nord for [[Scarborough, North Yorkshire|Scarborough]], da der kl. 15 uden varsel indtraf en voldsom eksplosion i styrbords side ved maskinrummet, så bl.a. styrbords redningsbåd søndersloges og skibet begyndte at synke.
+
[[Dampskibet]] Novillo afsejlede 22. oktober 1917 fra [[South Shields]] ved [[Newcastle upon Tyne|Newcastle]] lastet med 3.500 tons [[kul]] bestemt for [[Blaye]] ved [[Bordeaux]], og befandt sig som instrueret uden for bojerne i den afmærkede krigskanal ved [[Whitby]] 7 sømil nord for [[Scarborough (North Yorkshire)|Scarborough]], da der kl. 15 uden varsel indtraf en voldsom eksplosion i styrbords side ved maskinrummet, så bl.a. styrbords redningsbåd søndersloges og skibet begyndte at synke.
  
 
Bagbords redningsbåd blev sat i vandet og forlod med 13 mand med skibet, som kort efter sank.
 
Bagbords redningsbåd blev sat i vandet og forlod med 13 mand med skibet, som kort efter sank.
Linje 31: Linje 31:
 
Derimod savnedes den danske 2. maskinmester Peter K.W. Hansen og 3 udenlandske fyrbødere, som omkom.
 
Derimod savnedes den danske 2. maskinmester Peter K.W. Hansen og 3 udenlandske fyrbødere, som omkom.
  
Efter en times ophold på ulykkesstedet reddedes de 19 overlevende af det engelske patruljeskib Minus, som senere landsatte dem i [[Scarborough, North Yorkshire|Scarborough]].
+
Efter en times ophold på ulykkesstedet reddedes de 19 overlevende af det engelske patruljeskib Minus, som senere landsatte dem i [[Scarborough (North Yorkshire)|Scarborough]].
  
 
Der afholdtes 15. november søforhør i København.
 
Der afholdtes 15. november søforhør i København.

Nuværende version fra 11. jul 2019, 09:02

22. okt. 1917 Novillo[redigér]

Dampskibet Novillo afsejlede 22. oktober 1917 fra South Shields ved Newcastle lastet med 3.500 tons kul bestemt for Blaye ved Bordeaux, og befandt sig som instrueret uden for bojerne i den afmærkede krigskanal ved Whitby 7 sømil nord for Scarborough, da der kl. 15 uden varsel indtraf en voldsom eksplosion i styrbords side ved maskinrummet, så bl.a. styrbords redningsbåd søndersloges og skibet begyndte at synke.

Bagbords redningsbåd blev sat i vandet og forlod med 13 mand med skibet, som kort efter sank. Kaptajn Hans T.J. Petersen nåede ikke med, men var blandt 6 mand, der holdt sig oppe ved en flåde og ved vraggods, inden de blev bjærget ombord i båden. Derimod savnedes den danske 2. maskinmester Peter K.W. Hansen og 3 udenlandske fyrbødere, som omkom.

Efter en times ophold på ulykkesstedet reddedes de 19 overlevende af det engelske patruljeskib Minus, som senere landsatte dem i Scarborough.

Der afholdtes 15. november søforhør i København.

UB 57[redigér]

Eksplosionen skyldtes torpedering af den tyske kyst-torpedoubåd UB 57 med kaptajn Otto Steinbrinck tilhørende Flandern-flotillen med base i Zeebrugge. På 11 fjendefarter sænkede den 47 skibe hovedsageligt i den Engelske Kanal, heraf 17 skibe med kaptajn Steinbrinck og 30 skibe med kaptajn Johannes Lohs. Den 14. august 1918 ved 23-tiden ramte ubåden en sømine ud for Flanderns kyst og sank, så alle 34 ombordværende omkom. Ligene af bl.a. kaptajn Lohs drev ugen efter i land ved Scheldes munding og han blev begravet i Vlissingen.