Barbro 1940 Darß

Skift til: navigering, søgning

Leif 27. nov. 1905 Kattegat[redigér]

Bramsejlsskonnerten Leif var på vej fra England til Kerteminde lastet med kul og befandt sig ud for Hanstholm, da den 27. november 1905 ved 23-tiden i stormvejr ramtes af en brodsø, som skyllede ungmand Valdemar Jakobsen iklædt olietøj og træskostøvler overbord og anrettede betydelig skade på sejl og det opstående.

Så snart ulykken opdagedes, udkastedes en redningskrans og alle mand kaldtes op, men under de herskende vejrforhold og i den mørke nat kunne iøvrigt intet redningsforsøg udføres og intet blev set eller hørt til den overbordfaldne. Efter at skibet for små sejl havde holdt gående i nærheden af ulykkesstedet indtil dag, fortsattes rejsen.

Barbro 4. dec. 1940 Darß i Forpommern[redigér]

I 1930 solgtes skibet til J.T. Johansson i Gravarne (Kungshamn) på Bohuskysten og omdøbtes Barbro, som fik installeret hjælpemotor.

Skibet var på vej fra Lybæk til Västervik i det nordlige Småland lastet med koks, men strandede (1. eller) 4. december 1940 på Darß-halvøen i Forpommern vest for Rygen, hvor det blev slået til vrag.

Pga. krigen var fyrtårnene slukkede og forliset skete nær en minefelt, men besætningen under ledelse af skipper Gustaf Carlsson slap med forskrækkelsen efter forhør ved Gestapo.