Chr. Broberg 22. aug. 1914 Sydlige Nordsø

Skift til: navigering, søgning

22. aug. 1914 Chr. Broberg[redigér]

DFDS opkaldte i 1889 et dampskib efter afdøde bestyrelsesmedlem Chr. Broberg, der tidligere havde drevet rederi sammen med sin far med samme navn, under navnet Chr. Broberg & Søn.

Skibet var på vej fra Middelhavet via Portland i den Engelske Kanal til København lastet med stykgods og blev efter passage af Doverstrædet 21. august 1914 overhalet af det andet DFDS-skib Maryland, og de befandt sig i den sydlige Nordsø mellem England og Holland 35 sømil nordøst for The Galloper fyrskibet i hovedfærdselsruten med 1 km afstand, da Maryland kl. 19.30 lagde sig på tværs og begyndte at synke.

Chr. Broberg ankrede op og sendte redningsbåde over mod Maryland, men de returnerede et par timer senere, efter konstatering af, at det synkefærdige skib var forladt uden spor af besætningen.

Næste morgen kl. 4 genoptoges eftersøgningen, men vistnok kl. 5.15 blev Chr. Broberg selv minesprængt og sank på 5 minutter. Med undtagelse af 2. maskinmester L. Jensen fra København, der menes dræbt i maskinrummet ved eksplosionen, bjærgede besætningen sig i bådene og optoges kort efter af det engelske orlogsskib Eyrie (?), som landsatte dem i Lowestoft.