Louisiana 1868 Fjaltring

Skift til: navigering, søgning

6. feb. 1868 Louisiana[redigér]

Den tyske bark Louisiana var egentlig bygget som emigrantskib, men på dens jomfrurejse til New York var den halvt lastet med stykgods og under ledelse af kaptajn August Heidorn med besætning på ialt 22 ombord.

Da stormvejr hindrede skibet i at krydse ud gennem den Engelske Kanal fulgtes i stedet Englands østkyst nordpå, hvor masterne ødelagdes og 2 hjælpsomme Grimsby-fiskere gik ombord i et mislykket undsætnings-forsøg, hvorefter alle 24 på skibet drev tværs over Nordsøen og endte med at strande 6. februar 1868 kl. 14 ud for Fjaltring Kirke.

Bortset fra en matros, som forsøgte at svømme i land og druknede, reddedes alle af Tuskjær redningsstation.

Der afholdtes strandauktion 12. marts over proviant, inventar, en del vrag og 46 tønder smedekul i sække. Og 17. april 1868 holdtes auktion over ophugget tømmer fra vraget.

Vraget blev i 1983 dykkerundersøgt og stykgodslasten udgravet efter nogle kraftige vinterstorme, som havde hvirvlet sandet op, ½ km fra kysten på 7-8 meters dybde. Lasten var af meget forskellig stykgods, lige fra blybarrer til porcelænsdukkehoveder og skrivegrifler, som efterfølgende blev fremvist i Legoland, der sponsorerede bjærgningen.