Professor 1898 Ny Kaledonien

Skift til: navigering, søgning

22. feb. 1898 Professor[redigér]

Jernbarken Flottbek solgtes i 1869 af J.J.W.M. Hünicken til det andet Hamborg-rederi F. Laeisz og blev en såkaldt Flying P-Liner ved navn Professor, som bl.a. sejledes af den kendte kaptajn Robert Hilgendorf inden det 1889 solgtes videre til et Fanø-rederi.

Skibet besejlede mange gange vestkysten af Sydamerika, men befandt sig i februar 1898 i den vestlige ende af Stillehavet ved Ny Kaledonien med kaptajn Hans M. Beck.

Efter at have forladt Nakety på nordsiden af hovedøen med 150 tons ballast lå skibet for anker og afventede videre ordre på yderreden ud for Thio længere mod sydøst. Da en storm vistnok den 22. februar blæste op fra sydøst sprang de 2 ankerkæder ved 19-tiden og skibet kom i drift. For at undgå kæntring kappedes masterne og et par timer senere strandede Professor på Kindé-koralrevet.

Da skibets både var knust ved masternes fald måtte den 10 mand besætning afvente næste dags middag, da de bjærgedes af en båd fra fregatten Indore af Liverpool, der også var gået i drift, men sejlede klar af revet.

På koralrevet blev vraget 3 uger senere besigtiget af en af øvrigheden i hovedstaden Nouméa nedsat kommission, som fandt det med huller i bunden og bestemte det til kondemnering, hvorefter det 9. april solgtes på offentlig auktion.

Der afholdtes 24. juni 1898 søforhør i Nordby.