Ferdinand 1814 Nordby

Skift til: navigering, søgning

20. dec. 1814 Ferdinand

Kuffen Ferdinand med skipper Herman Lorck/Harm Loock afsejlede 1. november 1814 fra Liepāja/Libau i Kurland lastet med hør og hørfrø bestemt for Yarmouth, men undervejs blæste en storm fra nordvest skibet på grund 20. december på Horns Rev, hvor det lå uden ror, uden anker og var læk.

Den 21. december tidligt om morgenen sendtes fra Nordby en båd afsted, som nåede derud kl. 10 og trak skibet fri, og kl. 13 kom 2 andre både til hjælp og kl. 17 kastedes anker.

Næste morgen den 22. december mellem kl. 7 og 10 sejledes mod Grådyb Barre og mellem kl. 17 og 21 sejledes med strømmen og i modvind ind til Nordby Red, hvor der kastedes anker og vejret de næste dage skiftede til frost. Hele besætningen må være blevet reddet.

Den 27. december blev man færdig med at losse ladningen ind i købmand Jacobsens pakhus i Nordby. Det ser ud som om skibet blev bjærget i havn næsten som vrag.

Ved en søretsforretning 13. januar 1815 afgjordes de præcise betingelser for den udlovede ⅓ af skibets og lastens værdi i bjærgeløn med fradrag i lønomkostninger til andre.

Der afholdtes 10. juni 1815 strandauktion på Fanø over det indbjærgede skib med inventar og øvrigt tilbehør.