Kjøbenhavn 1886 Horns Rev

Version fra 2. dec 2020, 05:43 af Hp (diskussion | bidrag) Hp (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning

6. dec. 1886 Kjøbenhavn[redigér]

D/S Kjøbenhavn-dampskonnerten Kjøbenhavn med kaptajn C.O. Fulling var på vej fra Århus til Antwerpen lastet med byg, da den 6. december 1886 om morgenen fik brud på skrueakslen, der forårsagede lækage i agterskibet, hvorfor nødflag hejstes 8-10 sømil fra Horns Rev.

Mellem kl. 14-15 kom den engelske fiskersmakke Primrose af Hull i sigte og i 2 omgange lykkedes det en robåd med 3 mand fra smakken at redde 14 af den 18 mand besætning, hvorimod 2 mand fra smakken og 4 officerer fra dampskonnerten, deriblandt kaptajnen, druknede i 3. forsøg, da det ved 16. tiden efterhånden blev mørkt og smakken pga. uorden i dens takkelage var forhindret i at sejle båden i møde. Båden sås sidste gang på en bølgetop med de 4 officerer siddende bagi og menes at være fyldt med vand og sunket ligesom dampskonnerten.

Efter 3 timers eftersøgning satte smakken næste morgen kurs mod hjemhavnen i Hull og ankom dertil 12. december, hvorfra den overlevende 2. styrmand Mathiesen telegraferede hjem til rederiet. Mandskabet hjemkom via Hamborg 19. december til København.

Almindelig dansk Skibsførerforening belønnede føreren Geo Cook af smakken Plimrose med et guldur, som tak for dåden.