Forskel mellem versioner af "1642 på Riberhus Slot"

Skift til: navigering, søgning
m (Tdn70 flyttede siden Marlin 30-30 for sale til 1642 på Ribershus Slot)
Linje 1: Linje 1:
  
 +
 +
1642 var broen over til slottet atter så forfalden, at det ved kongebrev af d. [[:kategori:25. november|25. november]] tillodes lensmanden at anvende 339 spec. dr. til dens reparation, men førend denne kunne foretages, styrtede ved fastelavn 1643 en del af broen ned med mange mennesker, som netop var samlede ved slottet for at skrives i skat. Om nogen omkom derved, siges ikke. Den 30. april derefter afholdtes en synsforretning, som udviste, at også bropillerne trængte til meget eftersyn. Et nyt syn fra oktober samme år udviser, at broen da var fuldkommen istandsat, og andet reparations arbejde på slottet udført. Men under den krig, som udbrød samme år, led slottet så meget ved 2 belejringer og andet,
 +
<ref>
 +
Se den historiske del.
 +
</ref>
 +
at lensmændene fra den tid af ikke mere kunne bebo det, men skaffede sig bolig på Korsbrødregård.
 +
<ref>
 +
Således siger Jens Lavr. Wolf i sin "Encomion regni D.", s. 9, og det samme fremgår af flere steder i byens retsbøger; sammenlign ovenfor s. 417.
 +
</ref>
 +
 +
[[Kategori:Riberhus Slot]]
 +
[[Kategori:1642 i Ribe]]

Versionen fra 26. mar 2024, 08:53


1642 var broen over til slottet atter så forfalden, at det ved kongebrev af d. 25. november tillodes lensmanden at anvende 339 spec. dr. til dens reparation, men førend denne kunne foretages, styrtede ved fastelavn 1643 en del af broen ned med mange mennesker, som netop var samlede ved slottet for at skrives i skat. Om nogen omkom derved, siges ikke. Den 30. april derefter afholdtes en synsforretning, som udviste, at også bropillerne trængte til meget eftersyn. Et nyt syn fra oktober samme år udviser, at broen da var fuldkommen istandsat, og andet reparations arbejde på slottet udført. Men under den krig, som udbrød samme år, led slottet så meget ved 2 belejringer og andet, [1] at lensmændene fra den tid af ikke mere kunne bebo det, men skaffede sig bolig på Korsbrødregård.

[2]

  1. Se den historiske del.
  2. Således siger Jens Lavr. Wolf i sin "Encomion regni D.", s. 9, og det samme fremgår af flere steder i byens retsbøger; sammenlign ovenfor s. 417.