Forside

Skift til: navigering, søgning

RibeWiki er et digitalt opslagsværk, der indeholder artikler om Ribe. Emnerne omhandler blandt andet personer, natur, steder osv., og har hovedvægten på de historiske vinkler.

RibeWiki er opbygget efter wiki-princippet, hvor brugerne kan bidrage med viden i form af nye artikler eller tilføjelser til eksisterende artikler. Man har som bruger dermed mulighed for at præge indholdet på RibeWiki ved at dele ud af sin viden.


Kom godt i gang med Kategorierne, som du finder til højre i billedet (Dem til venstre er ikke Ribe relateret og der arbejdes på at få dem fjernet)

Det bedste er at få kilder på dine artikler.


Hvad er der sket d. 26. november i Ribe gennem tiden:


1923 i Ribe: Der er gang i restaureringen af byens kirker. Ribe Stifts-Tidende skriver om Sct. Catharinæ Kirke: Arkitekt Lønborg Jensen har d.d. inspiceret arbejdet og oplyser at alle kirkens ruder vil være på plads om ca. én måned. Man mangler endnu murerarbejde på 3 store og 4 små hvælvinger, hvis frosten udebliver, forventes arbejdet færdiggjort i april 1924. Om Ribe Domkirke skriver samme avis: Restaureringsarbejdet af domkirkens kobbertag er så fremskredet, at man snart er færdig med hovedskibet. Avis ønsker sig en bevilling til restaurering af korsarmen, " hvis tømmer lider meget på grudn af tagets dårlige forfatning"

1959 i Ribe: Maleren Stenholt har udført en serie julekort. Sælges hos Termansens og Bentzons boghandel


1960 i Ribe: Fru Frida Beyer, Kaffegården, 60 år. Gift med restauratør Søren Beyer


1991 i Ribe: Mindeplader for Oluf Ring og Kjeld Abell. Sct. Pedersgade 4 og Gråbrødregade 17


2001 i Ribe: Elmetræerne i Hundegade fældes Hedeselskabet går i gang med at fælde de resterende, over 100 år gamle Elmetræer. Grundet Elmesyge. Stormen 3. december 1999 i Ribe, var også hård ved træerne


2010 i Ribe: Dronning Margrethe indvier Ribe Kunstmuseum