Forskel mellem versioner af "Kalvslund Centralskole 1942 indvielse"

Skift til: navigering, søgning
m
 
(5 mellemliggende versioner af en anden bruger ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
''Ribe Folkeblad, 10. november 1942:''
+
<div align=right>10. november 1942</div>
==Kalvslund nye Centralskole indviet i går==
+
===== <center>[[Kalvslund]] nye [[Centralskole]] indviet i går</center> =====
===Indvielsen foretoges af [[provst]] [[Lindegaard]] ved en smuk højtidelighed, i hvilken så godt som hele sognet deltog. Der er leveret et smukt stykke byggearbejde, og den smukke skole er beliggende på den skønneste plads i sognet===
+
====== [[Indvielse]]n foretoges af [[provst]] [[Morten Christian Lindegaard|Lindegaard]] ved en [[smuk]] [[højtidelighed]], i hvilken så godt som hele [[sognet]] deltog. Der er leveret et smukt [[stykke]] byggearbejde, og den smukke [[skole]] er [[beliggende]] på den skønneste plads i [[sognet]] ======
  
Tirsdag blev en festdag i [[Kalvslund sogn]]s historie. Alle mand var af huse for at fejre indvielsen af den nye, smukke skole på bakken nord for kirken. Ved sin enkle linje og smukke harmoniske byggeskik virker bygningen meget tiltalende og tjener til ære for såvel bygherre, arkitekten som håndværkerne.
+
[[Tirsdag]] blev en [[festdag]] i [[Kalvslund sogn]]s [[historie]].
 +
Alle [[mand]] var af [[huse]] for at fejre [[indvielsen]] af den nye, smukke [[skole]] på bakken nord for [[kirken]].
 +
Ved sin enkle [[linje]] og smukke harmoniske [[byggeskik]] virker [[bygningen]] meget tiltalende og [[tjener]] til ære for såvel bygherre, [[arkitekt]]en som [[håndværkerne]].
  
Et stort dannebrogsflag smældede i den friske efterårsvind foran hovedindgangen og fortalte, at nu var endelig dagen kommet, da skolekredsens forældre kunne tage den nye skole i besiddelse. Skolen er fuldt moderne indrettet efter lovens krav. Der er 2 klasseværelser, 4 særlokaler: gymnastiksal, sløjdsal, skolekøkken og bibliotek, desuden 2 lærerlejligheder.
+
Et stort [[dannebrog]]sflag smældede i den friske efterårsvind foran hovedindgangen og fortalte, at nu var endelig dagen kommet, da skolekredsens [[forældre]] kunne tage den nye [[skole]] i [[besiddelse]].
 +
[[Skolen]] er fuldt moderne indrettet efter lovens [[krav]].
 +
Der er 2 klasseværelser, 4 særlokaler: [[gymnastiksal]], sløjdsal, skolekøkken og [[bibliotek]], desuden 2 lærerlejligheder.
  
Under rundgangen i lokalerne hørte man også de samme udbrud: ”Vi har vel nok fået en dejlig skole nu”.  
+
Under rundgangen i lokalerne hørte man også de samme udbrud: ”Vi har vel nok fået en [[dejlig]] [[skole]] nu”.  
  
Efter rundgangen samledes man den smukt pyntede gymnastiksal omkring kaffebordene, der var fuldt besat.  
+
Efter rundgangen samledes man den smukt pyntede [[gymnastiksal]] omkring kaffebordene, der var fuldt besat.  
  
Man sang: ”Der skinner en sol i lys og løn”, hvorefter [[sognerådsformand]] [[Hans Brunsgaard]] bød velkommen til Repræsentanterne for skoledirektionen, [[provst]] [[Lindegaard]], amtsskolekonsulent Dige og amtslæge Bundsgaard, til sognets beboere og håndværkerne.
+
Man [[sang]]: ”Der skinner en [[sol]] i [[lys]] og løn”, hvorefter [[sognerådsformand]] [[Hans Nielsen Hansen Brunsgaard|Hans Brunsgaard]] bød velkommen til [[repræsentant]]erne for skoledirektionen, [[provst]] [[Morten Christian Lindegaard|Lindegaard]], amtsskolekonsulent Dige og [[amtslæge]] Bundsgaard, til [[sognets]] [[beboere]] og [[håndværker]]ne.
  
Derefter talte [[provst]] [[Lindegaard]] ud fra Kristi ord: ”En sår. en anden høster”.
+
Derefter talte [[provst]] [[Morten Christian Lindegaard|Lindegaard]] ud fra [[Kristi]] [[ord]]: ”En sår, en anden høster”.
  
Gerningen i kirke og skole kar til tider synes så mistrøstig, og der et sådant ord godt at komme i hu. Børnene kan ikke gøres færdige i skolen, de skal sættes i gang åndelig talt. Måtte denne skole blive et arnested for den undervisning, som fører børnene frem til at elske sandhed, retfærdighed, trofasthed og kærlighed og sky løgnen og uretten.
+
[[Gerningen]] i [[kirke]] og [[skole]] [[kar]] til tider synes så mistrøstig, og der et sådant [[ord]] godt at komme i hu.
 +
Børnene kan ikke gøres færdige i [[skolen]], de skal sættes i gang åndelig talt.
 +
Måtte denne [[skole]] blive et arnested for den [[undervisning]], som fører børnene frem til at elske [[sandhed]], [[retfærdighed]], trofasthed og [[kærlighed]] og sky løgnen og uretten.
  
Herefter indviede [[provst]]en skolen og holdt en kort andagt.
+
Herefter indviede [[provst]]en [[skolen]] og holdt en [[kort]] [[andagt]].
  
Efter kaffebordet bragte amtsskolekonsulent Dige sin lykønskning i anledning af den nye skole. Dige talte ud fra vismandens ord: ”Du skal leve og være, som du skal dø i morgen, men du skal også leve og være, som du skulle leve evig på jorden”.
+
Efter kaffebordet bragte amtsskolekonsulent Dige sin lykønskning i [[anledning]] af den nye [[skole]].
 +
Dige talte ud fra vismandens [[ord]]: ”Du skal leve og være, som du skal dø i morgen, men du skal også leve og være, som du skulle leve [[evig]] på jorden”.
  
Dige udtalte sin glæde over de gode rammer, der her var skabt om undervisningen. Trods nye fag som sløjd og husgerning var dansk, regning og skrivning stadig skolens hovedfag. Her måtte arbejdet lægges.
+
Dige udtalte sin glæde over de gode rammer, der her var skabt om [[undervisningen]].
 +
Trods nye [[fag]] som [[sløjd]] og [[husgerning]] var [[dansk]], [[regning]] og [[skrivning]] stadig [[skolen]]s hovedfag.
 +
Her måtte [[arbejdet]] lægges.
  
Et godt bevis på, at folk har tro på fremtiden er, at de trods mørketid kan rejse sådanne smukke skoler, der kan være med til at skabe gode, kristne, danske mennesker.
+
Et godt [[bevis]] på, at [[folk]] har [[tro]] [[fremtiden]] er, at de trods mørketid kan [[rejse]] sådanne smukke [[skoler]], der kan være med til at skabe gode, [[kristne]], [[danske]] [[mennesker]].
  
Skolekommissionens formand, [[pastor]] [[Marius Bernhard Mikkelsen|Mikkelsen]], [[Hjortlund]], gav en kort oversigt over, hvor primitiv skolevæsenet har været ordnet før, men dog opnåedes gode resultater. Nye tider kræver nye former, og vi har nu en smuk skole, beliggende midt i sognet. Gid den måtte blive sognets åndelige midtpunkt. Skolen er endvidere genbo til den gamle kirke, lad dette minde om, at børnene ved deres dåb hører menigheden til.
+
[[Skolekommission]]ens [[formand]], [[pastor]] [[Marius Bernhard Mikkelsen|Mikkelsen]], [[Hjortlund]], gav en kort oversigt over, hvor [[primitiv]] [[skolevæsen]]et har været ordnet før, men dog opnåedes gode resultater.
 +
Nye tider kræver nye former, og vi har nu en smuk [[skole]], [[beliggende]] midt i [[sognet]].
 +
Gid den måtte blive [[sognets]] åndelige midtpunkt.
 +
[[Skolen]] er endvidere [[genbo]] til den gamle [[kirke]], lad dette [[minde]] om, at børnene ved deres [[dåb]] [[hører]] [[menigheden]] til.
  
[[Pastor]] [[Marius Bernhard Mikkelsen|Mikkelsen]] benyttede lejligheden til at byde [[lærer Nielsen]], Hjortvad, velkommen til [[Kalvslund Skole]]. Sluttelig læste præsten den smukke slutning af det dokument, som blev indmuret ved grundstensnedlæggelsen.
+
[[Pastor]] [[Marius Bernhard Mikkelsen|Mikkelsen]] benyttede lejligheden til at byde [[lærer]] [[Johannes Kristian Nielsen|Nielsen]], [[Hjortvad]], velkommen til [[Kalvslund Skole]].
 +
Sluttelig læste [[præsten]] den smukke slutning af det [[dokument]], som blev indmuret ved grundstensnedlæggelsen.
  
[[Sognerådsformand]] [[H. Bruunsgaard]] takkede [[pastor]] [[Marius Bernhard Mikkelsen|Mikkelsen]] for hjælpen vedrørende skolesagen og byggeriet, ligesom han takkede håndværkerne, fordi de havde skilt sig så smukt fra arbejdet. Der er leveret solidt materiale og udført fint arbejde.
+
[[Sognerådsformand]] [[Hans Nielsen Hansen Brunsgaard|H. Brunsgaard]] takkede [[pastor]] [[Marius Bernhard Mikkelsen|Mikkelsen]] for hjælpen vedrørende skolesagen og byggeriet, ligesom han takkede håndværkerne, fordi de havde [[skilt]] sig så smukt fra [[arbejdet]].
 +
Der er leveret solidt [[materiale]] og udført fint [[arbejde]].
 
   
 
   
Bygmester Jacobsen, [[Gredstedbro]], takkede for godt samarbejde med såvel sognerådet som håndværkerne. Arbejdet ved skolen ligger over middel. Han oplyste endvidere, at skolen har kostet 177.000 kr., men heraf yder staten de 79.000 kr.  
+
Bygmester Jacobsen, [[Gredstedbro]], takkede for godt samarbejde med såvel [[sognerådet]] som håndværkerne.
i tilskud.  
+
[[Arbejdet]] ved skolen ligger over [[middel]].
 +
Han oplyste endvidere, at skolen har kostet 177.000 kr., men heraf yder [[staten]] de 79.000 kr. i [[tilskud]].  
  
Bygmester Mads Jensen, [[Lintrup]], ønskede til lykke med skolen og udtalte ligeledes sin glæde over det gode samarbejde, der havde været det bedst mulige.  
+
[[Bygmester]] Mads Jensen, [[Lintrup]], ønskede til lykke med [[skolen]] og udtalte ligeledes sin glæde over det gode [[samarbejde]], der havde været det bedst mulige.
  
[[Lærer]] [[Callesen]] udtalte sin glæde over den nye skole og takkede for det gode forhold, der havde været mellem hjem og skole i den gamle skolekreds. Han håbede, det måtte fortsætte i fremtiden, og at de smukke rammer måtte fyldes på bedste måde til gavn for sognet.
+
[[Lærer]] [[Kristen Jessen Kallesen|Callesen]] udtalte sin glæde over den nye [[skole]] og takkede for det gode [[forhold]], der havde været mellem hjem og [[skole]] i den gamle skolekreds.
 +
Han håbede, det måtte fortsætte i [[fremtiden]], og at de smukke rammer måtte fyldes på bedste måde til [[gavn]] for [[sognet]].
  
[[Sognefoged]] [[Niels Hansen]] takkede sognets beboere for god støtte m. h. t. skolesagen. Kommunens skolevæsen er nu løst på den bedste og forsvarligste måde.
+
[[Sognefoged]] [[Niels Hansen]] takkede [[sognets]] [[beboere]] for god [[støtte]] m. h. t. skolesagen.
 +
[[Kommunens]] [[skolevæsen]] er nu løst på den bedste og forsvarligste måde.
  
Gårdejer [[Jørgen Jørgensen]] udtalte sin glæde over det initiativ, der satte byggeriet i gang. Han udtalte håbet om, at skolen måtte blive et grosted for både børn og unge.
+
[[Gårdejer]] [[Jørgen Jørgensen]] udtalte sin glæde over det [[initiativ]], der satte byggeriet i gang.
 +
Han udtalte håbet om, at [[skolen]] måtte blive et grosted for både [[børn]] og unge.
  
Skoledirektionen foretog derefter syn af skolen og godkendte den til brug. De herrer udtalte sig meget anerkendende om bygningen og om, hvor der fra sognerådets side var gjort for at udsmykke skolen. Alt var, som det skulde være.
+
Skoledirektionen foretog derefter [[syn]] af skolen og godkendte den til brug.
 +
De herrer udtalte sig meget anerkendende om [[bygning]]en og om, hvor der fra [[sognerådets]] side var gjort for at udsmykke [[skolen]].
 +
Alt var, som det skulle være.
  
Byggearbejdet er udført af følgende håndværkere :
+
Byggearbejdet er udført af følgende [[håndværker]]e:
Murer- og tømrerarbejdet :
+
[[Murer]]- og tømrerarbejdet :
: Bygmester Mads Jensen, [[Lintrup]].
+
: [[Bygmester]] Mads Jensen, [[Lintrup]].
 
Snedkerarbejdet :
 
Snedkerarbejdet :
: A. Kaas, Gredstedbro, og Rejnar Christensen, [[Jernvedlund]].
+
: A. Kaas, [[Gredstedbro]], og Rejnar Christensen, [[Jernvedlund]].
 
Blikkenslagerarbejdet :
 
Blikkenslagerarbejdet :
 
: Larsen, [[Rødding]].
 
: Larsen, [[Rødding]].
Linje 55: Linje 75:
 
Malerarbejdet :
 
Malerarbejdet :
 
: A. Mortensen, [[Holsted]].
 
: A. Mortensen, [[Holsted]].
Elektricitet :
+
[[Elektricitet]] :
 
: Nielsen, [[Jernvedlund]].
 
: Nielsen, [[Jernvedlund]].
Varmeanlæg :
+
[[Varmeanlæg]] :
 
: Straarup, [[Haderslev]].  
 
: Straarup, [[Haderslev]].  
 
Sanitet :
 
Sanitet :
Linje 64: Linje 84:
 
: Lervad og søn, [[Askov]].  
 
: Lervad og søn, [[Askov]].  
 
Gymnastikinventar :
 
Gymnastikinventar :
: Poul Madsen, [[Dons]].
+
: [[Poul Madsen]], [[Dons]].
  
= =  
+
== ==
''Ribe Folkeblad?, d. 14. november 1942:''
+
<div align=right>''d. 14. november 1942:''</div>
  
===Kalvslund nye skole tages  i brug===
+
===== <center>[[Kalvslund]] nye [[skole]] tages  i brug</center> =====
Lørdag tog [[Kalvslund]]-børnene den nye skole i besiddelse ved en lille stemningsfuld højtidelighed. Allerførst hejstes flaget, og børnene sang et par sange. Til stede var foruden skolens lærere skolekommissionens formand, [[pastor]] [[Marius Bernhard Mikkelsen|Mikkelsen]], [[sognerådsformand]] [[Hans Brunsgaard]] og [[sognefoged]] [[Niels Hansen]]. Efter at dannebrog var hejst, samledes børn og voksne i et af klasseværelserne, og [[lærer]] [[Callesen]] holdt morgenandagt. Han bød børnene velkommen til den nye skole og udtalte, at med den smukke gave fulgte en opgave:  
+
[[Lørdag]] [[tog]] [[Kalvslund]]-børnene den nye [[skole]] i [[besiddelse]] ved en lille stemningsfuld [[højtidelighed]].
 +
Allerførst hejstes flaget, og børnene [[sang]] et par sange.
 +
Til stede var foruden [[skolen]]s [[lærere]] [[skolekommissionen]]s [[formand]], [[pastor]] [[Marius Bernhard Mikkelsen|Mikkelsen]], [[sognerådsformand]] [[Hans Nielsen Hansen Brunsgaard|Hans Brunsgaard]] og [[sognefoged]] [[Niels Hansen]].
 +
Efter at [[dannebrog]] var hejst, samledes [[børn]] og voksne i et af klasseværelserne, og [[lærer]] [[Kristen Jessen Kallesen|Callesen]] holdt morgenandagt.
 +
Han bød børnene velkommen til den nye [[skole]] og udtalte, at med den smukke [[gave]] fulgte en opgave:  
 
Værnelse af det nye ude og inde.  
 
Værnelse af det nye ude og inde.  
  
[[Pastor]] [[Marius Bernhard Mikkelsen|Mikkelsen]] ønskede børnene til lykke med skolen og pointerede ansvaret, som fulgte med.  
+
[[Pastor]] [[Marius Bernhard Mikkelsen|Mikkelsen]] ønskede børnene til lykke med [[skolen]] og pointerede ansvaret, som fulgte med.  
Der sluttedes med en salme.  
+
Der sluttedes med en [[salme]].  
  
Derefter var sognerådet vært for børnene ved kager og sodavand, hvilket vakte megen glæde. Alt i alt en smuk indledning til arbejdsdagen i den nye skole.
+
Derefter var [[sognerådet]] [[vært]] for børnene ved kager og [[sodavand]], hvilket vakte megen glæde.
 +
Alt i alt en [[smuk]] indledning til arbejdsdagen i den nye [[skole]].
  
Det ser ud til, at ungdommen også vil drage nytte af den nye skole. Mandag begynder undervisningen i husgerning for de unge piger, tirsdag aften tager karlene fat med sløjd. Endvidere er der tale om at man vil have gymnastikken i gang.
+
Det ser ud til, at [[ungdommen]] også vil [[drage]] [[nytte]] af den nye [[skole]].
 +
[[Mandag]] begynder [[undervisningen]] i [[husgerning]] for de unge piger, [[tirsdag]] [[aften]] tager karlene fat med [[sløjd]].
 +
Endvidere er der [[tale]] om at man vil have [[gymnastik]]ken i gang.
 +
 
 +
== Noter ==
 +
Skal være en afskrift fra Ribe Folkeblad, som vistnok slet ikke findes og derfor må være fra en anden avis.
  
 
  __notoc__
 
  __notoc__
 +
 
[[Kategori:Kalvslund Kommuneskole]]
 
[[Kategori:Kalvslund Kommuneskole]]
[[Kategori:Ribe Folkeblad]]
+
[[Kategori:Afskrift (udokumenteret)]]
 
[[Kategori:Indvielse]]
 
[[Kategori:Indvielse]]

Nuværende version fra 15. feb 2019, 15:47

10. november 1942
Kalvslund nye Centralskole indviet i går
[redigér]
Indvielsen foretoges af provst Lindegaard ved en smuk højtidelighed, i hvilken så godt som hele sognet deltog. Der er leveret et smukt stykke byggearbejde, og den smukke skole er beliggende på den skønneste plads i sognet[redigér]

Tirsdag blev en festdag i Kalvslund sogns historie. Alle mand var af huse for at fejre indvielsen af den nye, smukke skole på bakken nord for kirken. Ved sin enkle linje og smukke harmoniske byggeskik virker bygningen meget tiltalende og tjener til ære for såvel bygherre, arkitekten som håndværkerne.

Et stort dannebrogsflag smældede i den friske efterårsvind foran hovedindgangen og fortalte, at nu var endelig dagen kommet, da skolekredsens forældre kunne tage den nye skole i besiddelse. Skolen er fuldt moderne indrettet efter lovens krav. Der er 2 klasseværelser, 4 særlokaler: gymnastiksal, sløjdsal, skolekøkken og bibliotek, desuden 2 lærerlejligheder.

Under rundgangen i lokalerne hørte man også de samme udbrud: ”Vi har vel nok fået en dejlig skole nu”.

Efter rundgangen samledes man den smukt pyntede gymnastiksal omkring kaffebordene, der var fuldt besat.

Man sang: ”Der skinner en sol i lys og løn”, hvorefter sognerådsformand Hans Brunsgaard bød velkommen til repræsentanterne for skoledirektionen, provst Lindegaard, amtsskolekonsulent Dige og amtslæge Bundsgaard, til sognets beboere og håndværkerne.

Derefter talte provst Lindegaard ud fra Kristi ord: ”En sår, en anden høster”.

Gerningen i kirke og skole kar til tider synes så mistrøstig, og der et sådant ord godt at komme i hu. Børnene kan ikke gøres færdige i skolen, de skal sættes i gang åndelig talt. Måtte denne skole blive et arnested for den undervisning, som fører børnene frem til at elske sandhed, retfærdighed, trofasthed og kærlighed og sky løgnen og uretten.

Herefter indviede provsten skolen og holdt en kort andagt.

Efter kaffebordet bragte amtsskolekonsulent Dige sin lykønskning i anledning af den nye skole. Dige talte ud fra vismandens ord: ”Du skal leve og være, som du skal dø i morgen, men du skal også leve og være, som du skulle leve evig på jorden”.

Dige udtalte sin glæde over de gode rammer, der her var skabt om undervisningen. Trods nye fag som sløjd og husgerning var dansk, regning og skrivning stadig skolens hovedfag. Her måtte arbejdet lægges.

Et godt bevis på, at folk har trofremtiden er, at de trods mørketid kan rejse sådanne smukke skoler, der kan være med til at skabe gode, kristne, danske mennesker.

Skolekommissionens formand, pastor Mikkelsen, Hjortlund, gav en kort oversigt over, hvor primitiv skolevæsenet har været ordnet før, men dog opnåedes gode resultater. Nye tider kræver nye former, og vi har nu en smuk skole, beliggende midt i sognet. Gid den måtte blive sognets åndelige midtpunkt. Skolen er endvidere genbo til den gamle kirke, lad dette minde om, at børnene ved deres dåb hører menigheden til.

Pastor Mikkelsen benyttede lejligheden til at byde lærer Nielsen, Hjortvad, velkommen til Kalvslund Skole. Sluttelig læste præsten den smukke slutning af det dokument, som blev indmuret ved grundstensnedlæggelsen.

Sognerådsformand H. Brunsgaard takkede pastor Mikkelsen for hjælpen vedrørende skolesagen og byggeriet, ligesom han takkede håndværkerne, fordi de havde skilt sig så smukt fra arbejdet. Der er leveret solidt materiale og udført fint arbejde.

Bygmester Jacobsen, Gredstedbro, takkede for godt samarbejde med såvel sognerådet som håndværkerne. Arbejdet ved skolen ligger over middel. Han oplyste endvidere, at skolen har kostet 177.000 kr., men heraf yder staten de 79.000 kr. i tilskud.

Bygmester Mads Jensen, Lintrup, ønskede til lykke med skolen og udtalte ligeledes sin glæde over det gode samarbejde, der havde været det bedst mulige.

Lærer Callesen udtalte sin glæde over den nye skole og takkede for det gode forhold, der havde været mellem hjem og skole i den gamle skolekreds. Han håbede, det måtte fortsætte i fremtiden, og at de smukke rammer måtte fyldes på bedste måde til gavn for sognet.

Sognefoged Niels Hansen takkede sognets beboere for god støtte m. h. t. skolesagen. Kommunens skolevæsen er nu løst på den bedste og forsvarligste måde.

Gårdejer Jørgen Jørgensen udtalte sin glæde over det initiativ, der satte byggeriet i gang. Han udtalte håbet om, at skolen måtte blive et grosted for både børn og unge.

Skoledirektionen foretog derefter syn af skolen og godkendte den til brug. De herrer udtalte sig meget anerkendende om bygningen og om, hvor der fra sognerådets side var gjort for at udsmykke skolen. Alt var, som det skulle være.

Byggearbejdet er udført af følgende håndværkere: Murer- og tømrerarbejdet :

Bygmester Mads Jensen, Lintrup.

Snedkerarbejdet :

A. Kaas, Gredstedbro, og Rejnar Christensen, Jernvedlund.

Blikkenslagerarbejdet :

Larsen, Rødding.

Glarmesterarbejdet :

Petersen, Brørup.

Malerarbejdet :

A. Mortensen, Holsted.

Elektricitet :

Nielsen, Jernvedlund.

Varmeanlæg :

Straarup, Haderslev.

Sanitet :

Smorowski, Brørup.

Sløjdinventar :

Lervad og søn, Askov.

Gymnastikinventar :

Poul Madsen, Dons.

[redigér]

d. 14. november 1942:
Kalvslund nye skole tages i brug
[redigér]

Lørdag tog Kalvslund-børnene den nye skole i besiddelse ved en lille stemningsfuld højtidelighed. Allerførst hejstes flaget, og børnene sang et par sange. Til stede var foruden skolens lærere skolekommissionens formand, pastor Mikkelsen, sognerådsformand Hans Brunsgaard og sognefoged Niels Hansen. Efter at dannebrog var hejst, samledes børn og voksne i et af klasseværelserne, og lærer Callesen holdt morgenandagt. Han bød børnene velkommen til den nye skole og udtalte, at med den smukke gave fulgte en opgave: Værnelse af det nye ude og inde.

Pastor Mikkelsen ønskede børnene til lykke med skolen og pointerede ansvaret, som fulgte med. Der sluttedes med en salme.

Derefter var sognerådet vært for børnene ved kager og sodavand, hvilket vakte megen glæde. Alt i alt en smuk indledning til arbejdsdagen i den nye skole.

Det ser ud til, at ungdommen også vil drage nytte af den nye skole. Mandag begynder undervisningen i husgerning for de unge piger, tirsdag aften tager karlene fat med sløjd. Endvidere er der tale om at man vil have gymnastikken i gang.

Noter[redigér]

Skal være en afskrift fra Ribe Folkeblad, som vistnok slet ikke findes og derfor må være fra en anden avis.