9. maj 1960: Hus brydes ned for at skabe bedre oversigt

Skift til: navigering, søgning


Billister eller ikke billister – museumsby eller ikke museumsby. Bilen synes at være en vigtig brik, når det kommer til debatten om, hvad der skaber liv i Ribe og hvad der ikke gør.


Det måtte Grønnegade 44 i den grad føle. Her beskrevet i en artikel fra Vestkysten 9. maj 1960:


Man har længe undret sig over, at der ikke er sket alvorlige ulykker i gadekrydset ved den gamle Statstidende. Når man kommer kørende fra Grønnegade og vil svinge ind i Korsbrødregade eller fortsætte lige over til Erik Menvedsvej, skal man tage sig voldsomt i agt, for det er umuligt at se den kørende trafik, før man kommer helt ud i krydset, og da kan det meget let være for sent. Oversigtsforholdet bliver nu forbedret betydeligt og på en måde som man må billige.


Ejendommen Grønnegade 44 blev forleden solgt. Med den nye ejer har kommunen indgået den aftale at man mod at betale en vis sum skal have lov til at disponere over hjørnebygningen, som nu rives ned.


Hjørnet vil blive rundet af, og det er meningen der skal plantes i den trekant, som derved opstår.


Det samme kunne jo nok være tiltrængt mange andre stedet i byen, men man forstår kommunen, om den ikke netop begynder at købe hjørneejendomme op, men venter til der byder sig en chance til at gøre en god og fordelagtig handel.