Argo 1784 Skagens Rev

Skift til: navigering, søgning

7. dec. 1784 Argo[redigér]

Det engelske skib Argo med skipper Michael Friends var på vej fra Klaipėda/Memel til hjemstedet London (ikke Liverpool) med 453 bjælker og anden trælast og betalte 1. december 1784 øresundstold, men strandede under en orkanagtig snestorm natten mellem 6. og 7. december på Skagens Rev.

At der var en stranding sås af ilanddrevne bjælker, men snestormen umuliggjorde redning og først den 8. december om morgenen kunne skibets nationalitet konstateres.

Efter flere andres forgæves forsøg ankom en båd fra Vesterby ca. 5 km fra Grenen hen på eftermiddagen til stranden og roede ud under ledelse af skibsbygger Søren Christensen for formedelst 30 rigsdaler udsat af øvrigheden, for at erkyndige sig skibets tilstand.

Fra båden kunne man ikke så godt se broddet på revet, men der blev med hatte fra skibet givet signal om at ændre kursen og båden nåede da også frem til siden af skibet, hvor man med megen møje bjærgede 13 overlevende, hvoraf en del omtrent var omkommet af hunger, kulde og elendighed. Styrmanden og 2 matroser var omkomne.

Da båden var landet med de skibbrudne, faldt vraget i havet, flækket over på midten.