Caroline 1908 Klitmøller

Skift til: navigering, søgning

25. nov. 1908 Caroline[redigér]

Den af eg og fyr kravelbyggede svenske skonnertbrig Caroline indkøbtes som ny til København og ejedes fra 1873 af et partrederi i Svendborg. Fra 1908 var skibet vistnok eneejet af Chr.E. Mikkelsen på Thurø.

Skibet afsejlede 16. november 1908 med skipper P. Bang fra Tuborg Havn mod London lastet med 300.000 tomme porter-flasker, men efter henved 3 døgns hårdt vejr, under hvilket flere sejl gik tabt, og skibet efterhånden havde arbejdet sig så læk, at det ikke kunne pumpes læns, besluttedes det, ved afholdt skibsråd den 25. november om morgenen, for ikke at synke at søge landsætning på Jyllands vestkyst, hvorfra skibet på det tidspunkt antoges at være 150 km fra.

Kursen sattes mod Lodbjerg Fyr og samme dag kl. 16 blev skibet sejlet helt op i havstokken syd for Klitmøller uden at have tørnet mod nogen af revlerne. Redningsstationerne i Vangså og Klitmøller var beredte og sidstnævntes redningsbåd gik ud, men fra det strandede skib nåedes forbindelse til land med udkastede liner, hvorved mandskabet kunne springe i land.

I løbet af natten bjærgedes fra vraget, som næste morgen var sønderslået.

Der afholdtes 10. december strandauktion på Klitmøller søndre strand over ilandbjærget inventar, en del mindre vrag, bundstedet, samt ca. 37.000 tomme halv-flasker.