Catharina 1882 Oksby

Skift til: navigering, søgning

26. aug. 1882 Catharina[redigér]

Den hannoveranske skonnert Catharina med skipper G. Cramer var på vej fra Gnarp nord for Hudiksvall ved Bottenhavet til Papenburg i Emsland med trælast, men selvom dækslasten under en storm kastedes overbord, fyldtes skibet med vand og flød på lasten, da det 26. august 1882 kl. 12.30 landsattes sydøst for Blåvandshuk lige ud for Oksby øst for Mærsk Vase (Hvidbjerg strand).

Efter et forgæves forsøg med raketapparatet, sattes redningsbåden ud og roede igennem de høje og svære brændinger til skibet, hvor der med en kasteline opnåedes forbindelse. Herved lykkedes det at få den 5 mand besætning i båden og bringe dem i land ved 15-tiden.

Dykkerdampskibet Øresund fra Esbjerg opgav 28. august at bjærge skibet, som stod med forenden mod land på yderste (2.) revle knap 400 meter fra land og sad 120 cm i sandet med 90 cm vand ved agterenden.

Der afholdtes 20. september strandauktion over den bjærgede ladning af ca. 200 tylter gran-planker og ca. 375 tylter gran-brædder, inventaret og selve skibsskroget.