Doris 1916 Middlesbrough

Skift til: navigering, søgning

ca. 9. aug. 1885 Firth of Forth[redigér]

Bramsejlsskonnerten Doris var på vej fra London til Leith ved Edinburgh, da den ud for Firth of Forth kolliderede med den norske brig Alhor af Arendal, som tog Doris' besætning ombord og landsatte dem i Leith senest 10. august 1885.

Den 13. august meddeltes, at fiskere havde bjærget skibet ind til Cockenzie omkring 20 km øst for Leith, hvortil det senere bugseredes hen for at blive repareret.

7. juli 1908 Stettiner Haff[redigér]

Under bugsering i Stettiner Haff kolliderede skibet med Christine af Lysekil, som også var under bugsering, men som ikke havde veget tilbage for et modsejlende skib og derfor løb på grund og Doris sejlede op i dens hæk.

14. maj 1914 Newhaven[redigér]

Den 14. maj 1914 kl. 13 påsejledes Doris af dampskibet Ince fra Boulogne, men forblev tæt og kom selv ind til Newhaven ved den Engelske Kanalkyst samme dag.

1. nov. 1916 Middlesbrough[redigér]

Skibet afsejlede 21. oktober 1916 fra Fredrikstad lastet med 70 stander props bestemt for West Hartlepool, da den 1. november morgenen ved 7-tiden i diset vejr antog en havnebro for at at være Middlesbrough, men det viste sig at være den lidt sydligere Redcar Pier, hvor skibet grundstødte.

Med assistance fra land kastedes en del af dæksladningen overbord og skibet blev trukket af grunden og til Hartlepool, hvor det ved besigtigelse 15. november viste sig, at den ene mast og kølen var brækket.

Vraget solgtes på auktion for 2.500 kr.