Elida 1894 Cuxhaven

Skift til: navigering, søgning

12. feb. 1894 Elida[redigér]

Skonnerten Elida/Ellida med skipper A. Jørgensen afsejlede 26. januar 1894 fra Hamborg lastet med 300 tons stykgods og jernbaneskinner bestemt for Maracaibo i Venezuela, men ankrede dagen efter pga. vestlig storm ved Elbe III-fyrskibet og afventede endnu 12. februar om formiddagen bedre vejr, da en orkanagtig sydvestlig storm sprang ankerkæderne.

Nødflag hejstes og der forsøgte for sejl at styre mod Cuxhaven, men kl. 15 grundstødte skibet på nordsiden af Kratzsand ud for byen og lagde sig på siden.

Et par redningsbåde fra Cuxhaven søgte forgæves at opnå forbindelse til skibet og slæbedamperen Texel kæntrede, men endelig næste morgen kl. 6 lykkedes det for en 3. redningsbåd at bjærge den 7 mand besætning, som i henved 12 timer havde opholdt sig i mesanrigningen.

De reddede overførtes ud for Otterndorf til den til ankers liggende Hamborg-fregat Flottbeck, hvor dog den 14-årige skibsdreng Marinus Poulsen døde af udmattelse. De landsattes dagen efter i Cuxhaven af en bugserdamper. Skibet blev kort efter vrag.

Skonnerten havde fulgtes med barken Lake Simcoe, der ligeledes forliste.