Emma 1911 Fjand

Skift til: navigering, søgning

juni/juli 1911 Emma[redigér]

Skonnertbriggen Emma med skipper Jens Chr. Gaarden afsejlede 20. juni 1911 fra Kragerø i Telemark lastet med 70 stander props bestemt for Bo'ness i Skotland, men skibet menes være forlist muligvis ved kollision eller under hård vestlig kuling i Nordsøen omkring 27.-30. juni, for siden afrejsen vides kun, at en del af skibets halvdæk agter og af dets ladning inddrev på Jyllands vestkyst.

Nogle fiskere på vej hjem til Lønstrup fandt 9. juli ud for Bulbjerg agterdelen af et sejlskib med rester af kahytten, som et par mand entrede og de fandt foruden en skibsklokke, en urkæde med en medaljon indeholdende et portræt af en ung kvinde, der genkendtes at være svigerdatteren til fyrassistent Klitboe ved Rubjerg Knude Fyr, gift med styrmand Albert A. Klitboe på Ålborg-skonnertbriggen Emma.

Midt i juli inddrev vraget af selve skibet med bunden i vejret udfor Dødemandsbjerget ved Fjand syd for Thorsminde og dets ladning samt store dæksflager spredtes langs stranden udfor Fjand og Husby klitter.

Blandt de øvrige omkomne var den 16-årige skibskok Johannes Smith fra Søbækled ved Foldingbro i Slesvig, som netop var påmønstret Emma i Norge.