Flora 1947 Rygen

Skift til: navigering, søgning

15. dec. 1928 Øland[redigér]

Den af eg, bøg og fyr byggede sletskonnert Flora var på vej fra Räfsö ved Pori/Björneborg i Vestfinland ved Bottenhavet med trælast til København, men i undervejr var der østlig storm og snetykning, som medførte overisning på fordækket, så skibet den 14. december 1928 fik stærk slagside og vand i lastrummene. Redningsbåden gik tabt og efter afholdt skibsråd blev der mellem kl. 14.30-20.00 kastet dækslast overbord og igen næste dag fra kl. 9, mens pumpen til stadighed holdtes gående.

Kort efter kl. 11 grundstødte skibet ved Nedre Ålebäk på østsiden af Øland. Der blev med mellemrum afgivet nødsignaler og først et døgn senere blev besætningen bjærget af både fra land.

En bjærgningsdamper tog nogle dage senere vraget af grunden og indslæbte det til Bergkvara på fastlandet ud for Ølands sydende.

5. sep. 1942 Ålandsøerne[redigér]

Efter reparation solgtes Flora et halvt år senere til et partrederi i Brantevik i Skåne og fik 1933 installeret hjælpemotor.

Skibet var på vej fra Lybæk til Pargas i Sydvestfinland lastet med gipssten og befandt sig 5. september 1942 ved lodsstationen sydøst for Sottunga i Ålandsøerne, da det kolliderede med det tyske dampskib Hans Rickmers og tog skibsfører Bernhard Olsson og bedstemanden med i dybet.

Skibet hævedes og repareredes året efter i Öregrund på den svenske side af Bottenhavet.

11. juli 1947 Rygen[redigér]

Skibet var hjemmehørende i Småland, da det 11. juli 1947 kolliderede med et vrag nordvest for Greifswalder Oie og sank ud for Rygen.

Hele besætningen bjærgedes om bord på dampskibet Fagerbo.