Fokker 14. juni 1927 Ketting på Als

Skift til: navigering, søgning

14. juni 1927 Ketting ved AugustenborgAls[redigér]

Dagen efter, at løjtnant Knud von Clauson-Kaas 13. juni 1927 dramatisk forulykkede på Kløvermarken med et af hærens Potez XV biplan, sendtes han igen afsted i en Fokker C.V til Sønderborg, hvor han med sergent Ole Christian Lundholm-Petersen skulle fotografere byen fra 2750 meter højde.

Der var imidlertid skyet, så fra 1800 meter højde dykkede flyet ned for i stedet at tage nærbilleder af et par herregårde på Als og Sønderborg Slot. Under neddykningen sattes motoren ned på langsom gang, men alligevel opstod pludselig voldsomme vibrationer og i 1 km højde opdagedes et stort hul på højre overplan i krydsfineret, 100x25cm helt ind til forbjælken.

I 700 meter højde var flyet kommet forsigtigt ud af dykningen og der valgtes at nødlande på Rumohrsgårds mark nord for Ketting ca. 3 km nordøst for Augustenborg, men landingen blev hård, så et hjul punkterede og flyet slog en kolbøtte, hvorved propellen og vingerne ødelagdes.

De 2 flyvere hang nedad i deres remme, men kunne løsne sig uden en skramme.

Årsagen til den mystiske ulykke syntes at kunne være beskadigelse af propellen, evt. ved kollision med en fugl. Flyet blev formentlig repareret.

Knud Clauson-Kaas fortsatte som militærpilot indtil 1940. [1]