H.B. Linnemann 4. april 1917 Vestirland

Skift til: navigering, søgning

4. april 1917 H.B. Linnemann[redigér]

Stålskonnerten H.B. Linnemann afsejlede 20. marts 1917 fra Gøteborg med trælast bestemt for Casablanca i Marokko, men kom 1. april ud for en hård storm i den østlige Nordatlant og sprang læk, så man besluttede at søge nødhavn i Irland.

Skibet standsedes den 4. april 1917 om morgenen ved kraftig beskydning fra den tyske ubåd U 55 (Werner). Beskydningen varede i ½ time og imens den 8-9 mand besætning var ved at klargøre skibsbåden dræbtes kaptajn Laurits C. Hansen og bådsmanden af kugler i hovedet og 5 mand såredes, hvoraf 2 døde efter ubåden forsvandt.

Kl. 11 forlod båden det skadede skib, som var fuldt af vand og havde mistet roret, men som holdt sig flydende på lasten. Den følgende nat kl. 1 indkom båden til Clare Island ud for WestportIrlands vestkyst.

Den lettere sårede styrmand Johan Kristen Rasmussen afgav 26. april søforklaring i Belfast i Nordirland og var senere til søforhør i København. Han omkom dog året efter på Marstal-skonnerten Frem.

Skibsvraget blev af britiske krigsskibe indbragt til Galway, hvor det i oktober 1920 solgtes til en engelsk ejer og nedriggedes til lægter.

Nyere avis