Hjælp:Redigering af sider

Skift til: navigering, søgning

Det er meget let at redigere indholdet i wikien og kræver kun enkelte klik.

  1. Klik på "Redigér" side fanen øverst på siden.
  2. Foretag ændringer i teksten.
  3. Klik på "Gem side"-knappen.

Så simpelt er det!

Redigerings-regler, redigerings-konventioner og formatering[redigér]

Grundreglen ved wikiredigering er vær modig. Dyk ned og foretag ændringer. Andre kan rette dine fejl senere, så vær modig, og giv det en chance! Der er alle former for redigerings-konventioner, regler og filosofier til redigering af wiki-sider, men "vær modig"-reglen tilsidesætter disse!

En redigering kan tilføje helt nye afsnit eller sider med oplysninger, eller det kan være så simpelt som rettelse af en tastefejl eller en stavefejl. I almindelighed, prøv at tilføje eller redigere tekst, så den er klar og præcis. Det vigtigte er altid at forbedre indholdet af wikien.

Når du skal bruge en form for formatering, såsom at tilføje en ny overskrift eller fed tekst, gør du det ved at bruge wiki syntaks eller knapperne i redigerings-værktøjslinjerne ovenfor og nedenunder. Se Help:Formatting for nogle af de almindeligst anvendte typer formatering.

Beskrivelse[redigér]

Før du gemmer en indtastning, kan du tilføje en kort note i Sammenfatning:-kassen, som beskriver dine ændringer. Du skal ikke bekymre dig meget om dette, eller bruge for meget tid på at tænke over det, men prøv at give en lille beskrivelse af, hvad du lige har ændret, fx "rettet stavefejl" eller "tilføjet mere information om solsikker".

Beskrivelsen bliver gemt sammen med din redigering og giver folk mulighed for at spore ændringer i wikien mere effektivt.

Forhåndsvisning[redigér]

Det er en god ide at bruge "Forhåndsvisning"-knappen for at se, hvordan din ændring vil se ud, før du gemmer det. Dette hænger også sammen med sporing af ændringer, fordi hver gang du gemmer, vises dette til andre som en separat ændring. Det er ikke noget du skal bekymre dig for meget om, men det er en god vane at fjerne fejl i dit eget arbejde før siden gemmes ved hjælp af forhåndsvisning, snarere end at gemme flere mindre rettelser bagefter.

Ændringer[redigér]

En anden mulighed er "Vis ændringer"-knappen, som giver dig mulighed for at se forskellene mellem den aktuelle version og din redigerede version.

Andre typer redigering[redigér]

Med wiki redigeringer du kan starte en ny side, flytte (eller omdøbe) en side, eller endda slette en side:

Husk altid at sigte mod forbedring af det overordnede indhold i wikien med dine redigeringer.

Diskussion[redigér]

Hver artikel har sin egen "diskussions-side", hvor du kan stille spørgsmål, komme med forslag, eller diskutere rettelser: Help:Talk pages.