Hughes OY-HGB 'Nuumit' 16. juli 2000 Nuuk Lufthavn

Skift til: navigering, søgning

16. juli 2000 Nuuk Lufthavn[redigér]

En Hughes-369D helikopter fra Grønlandsfly lettede 16. juli 2000 fra den sydøstlige del af forpladsen i Nuuk Lufthavn med hensigt at sidesvæve med næsen op mod vinden hen til selve flyvepladsen og derfra flyve til Narsarsuaq, men efter passage af et skur kom den i læ og begyndte en rotation om sin egen akse, som piloten ikke var i stand til at stoppe.

Mens helikopteren ukontrolleret bevægede sig hen over forpladsen i nordvestlig retning kom den på kollisionskurs mod en parkeret DHC-7 flyvemaskine, men det lykkedes helikopterpiloten hæve sig henover denne, hvorefter han forsøgte at lande i sikkerhedszonen vest for kontroltårnet. Ved sætningen på højre mede rullede helikopteren videre og kom til stop liggende på højre side.

De 2 ombordværede, piloten og en tekniker slap uskadte ud og umiddelbart efter lagdes der skum ud af brand- og redningstjenesten, så brand forhindredes, men helikopteren var ødelagt.

Da havarikommissionen fra København et par dage senere var kommet til Nuuk for at undersøge ulykken mistede Grønlandsfly en helikopter mere af samme type under en færgeflyvning fra Søndre Strømfjord til Nuuk, hvorved piloten omkom.