Kalvslund 1851 Knud Paulsen koncession til krohold og bryggeri

Skift til: navigering, søgning
Til det kgl. herredsfogderi for Frøs og Kalvslund herreder.

Over den sub № 3177 hoslagte ansøgning fra Knud Paulsen i Kalvslund anmodes det kongelige herredsfogderi om behageligen at ville afgive erklæring med bilaget tilbage.

Haderslev Amthus den 6. december 1851. W. W. Stockfleth

[redigér]

Til det kgl. herredsfogderi for Frøs og Kalvslund herreder.

Ifølge skrivelse fra det 2. departement under ministeriet for hertugdømmet Slesvig af den 18. dennes, er under samme dato udfærdiget en konfirmation for Knud Paulsen i Kalvslund på den ham under 29. jan. 1828 meddelte og d. 7. sep. 1841 stadfæstede koncession til sammesteds at drive krohold, og er ekspeditionsgebyret for denne konfirmation fastsat til 27 mark 3 sk. courant.

Foranstående meddeles herved i henhold til det kongelige herredsfogderis behagelige skrivelse af 12. sep. d. år til efterretning og videre bekendtgørelse for den pågældende, hvem det derhos, i medhold af kancellipatent af 7. november 1822, måtte pålægges inden 6 uger at indløse den nævnte konfirmation ved portofri indsendelse til det 2. departements ekspeditionsbureau af det for samme bestemte ekspeditionsgebyr.

Haderslev Amthus d. 22. dec. 1851. W. W. Stockfleth

[redigér]

Til det kgl. herredsfogderi for Frøs og Kalvslund herreder.

Ifølge skrivelse fra det 2. departement under ministeriet for hertugdømmet Slesvig af den 18. dennes er under samme dato udfærdiget en konfirmation for Knud Paulsen i Kalvslund på den ham under 27. sep. 1831 meddelte og d. 7. sep. 1841 stadfæstede koncession til bryggeri og brændevinsbrænderi, hvorhos den årlige recognition er bleven nedsat til 30 mark cour. og er ekspeditionsgebyret for denne konfirmation fastsat til 27 mark 3 sk. courant.

Foranstående meddeles herved i henhold til den kongelige herredsfogderis behagelige skrivelse af 12. sep. d. år til efterretning for den pågældende, hvem det derhos i medhold af kancellipatent af 7. november 1822, måtte pålægges inden 6 uger at indløse den nævnte konfirmation ved portofri indsendelse til det 2. departements ekspeditionsbureau af det for samme bestemte ekspeditionsgebyr.

Haderslev Amthus d. 25. dec. 1851. W. W. Stockfleth

[redigér]

Til det kgl. amthus.

Den mig ved det kgl. amthuses skrivelse af 6. dec. tilstillede ansøgning fra Knud Poulsen i Kalvslund om tilladelse til at drive en udvidet høkerhandel har jeg den ære herved at tilbagesende, tillige med en skematisk oversigt.

Ansøgerens sted ligger ved landevejen fra Foldingbro til Ribe, omtrentmil fra sidste by. I nabosognet Hjortlund findes intet høkeri, og befolkningen har således intet nærmere sted at indkøbe deres varer end Ribe eller den ligeså langt bortliggende Lintrup Kro.

Da sukker, kaffe og te nu henhører til de artikler, der daglig bruges og det navnlig af de fattigste familier finder sig det billigt, at anskaffelsen af disse varer lettes dem så meget muligt, og at det navnlig ikke gør dem til pligt at afhente disse i en købstad, der ligger 1½ mil fra deres hjem.

Jeg tillader mig derfor at anbefale supplikanten, der er mig bekendt som en retlig og ærekær mand.

17/2 1852.

[redigér]

Til det kgl. herredsfogderi for Frøs og Kalvslund herreder.

Ifølge skrivelse fra det kgl. ministerium for hertugdømmet Slesvig af 2. ds. er der under samme dato efter ansøgning og uden gebyrs erlæggelse bevilget høker Knud Paulsen i Kalvslund en koncession til at drive handel med kaffe, te, sukker og stentøj, imod at erlægge til Haderslev Vesteramtstue en årlig recognition af 7 m. 8 sk. cour., hvilket herved meddeles det kgl. herredsfogderi i henhold til sammes indberetning af 12. feb. d. år, ved fremsendelse af bemeldte koncession til videre besørgelse.

Haderslev Amthus d. 9. juli 1852. W. W. Stockfleth


[redigér]

Til kromand Knud Poulsen i Kalvslund.

Til det kgl. ministerium for hertugdømmet Slesvig har de indgivet en ansøgning om fritagelse for at betale den årlige recognition af 8 rd. for deres bevilling til ølbryggeri og derved blandt andet ytret, at de kun brygger til eget brug.

Forinden jeg afgør min erklæring i denne sag, skal jeg ikke undlade at gøre opmærksom på, at deres kroholds- … … indeholder den klausul, at de end ikke til egen fornødenhedbrygge øl uden særlig bevilling. Når deres bevilling til ølbryggeri bliver kasseret, vil de således være uberettiget til at brygge øl til eget brug, og jeg skal derfor affærdige (?) den erklæring om denne omstændighed var dem bekendt, forinden jeg atter indsender deres ansøgning med erklæring.

H. A. 7. maj 1853.

[redigér]

Til det kongelige amthus i Haderslev.

Den mig ved det kgl. amthuses skrivelse af 28. f. måned tilstillede ansøgning fra Knud Poulsen i Kalvslund om eftergivelse af recognition for en bevilling til at drive bryggeri har jeg den ære herved at tilbagesende, idet jeg tillader mig at bemærke, ansøgeren har fået i den formening, at han var berettiget til at brygge øl til eget brug uden nogen særlig bevilling, og hans hensigt var … at søge ølbrygger-bevillingen kasseret, da der ikke forefandtes denne genstand.

(resten mangler affotografering)

[redigér]

Til det kgl. herredsfogderi for Frøs og Kalvslund herreder.

Forinden der foretages videre i anledning af den med herredsfogderiets behagelige betænkning af 14. f. måned, hertil remitterede ansøgning fra kromand Knud Paulsen i Kalvslund om kassation af den ham meddelte bryggeri-koncession, må jeg have herredsfogderiet anmodet om, at ville indfinde og hertil indsende supplicantens koncession.

Haderslev Amthus d. 4. juni 1853. W. W. Stockfleth