L 12 Oostende 1915

Skift til: navigering, søgning

Verdenskrigen
[redigér]

- Eftertryk af vore telegrammer forbydes -

Et zeppeliner-angrebEnglands østkyst
[redigér]

London, 10. august

Officielt meddeles:

En eskadre fjendtlige luftskibe aflagde sidste nat et besøg ved østkysten. Der fremkaldtes nogle brande ved nedkastning af bomber, men de blev hurtigt slukkede, og der anrettedes kun ringe skade. 1 mand, 8 kvinder og 4 børn blev dræbt. 4 mænd, 6 kvinder og 2 børn såredes.

Et af zeppelin-luftskibene blev alvorlig beskadiget ved ilden fra vore landbatterier, og det meddeltes i morges, at det blev bugseret til Oostende.

Zeppelineren har siden været udsat for stadige angreb fra flyvemaskiner fra Dunkerque, og det meddeles nu, at luftskibet er blevet fuldstændig ødelagt ved en eksplosion.

Zeppelinerens ødelæggelse bekræftes
[redigér]

Paris, 11. august

Til „Agence Havastelegraferes fra Dunkerque:

Allierede flyvere har tirsdag morgen i omegnen af Oostende ødelagt et zeppelin-luftskib af store dimensioner. Angrebet indlededes af en britisk flyver, der beskadigede luftskibet alvorligt, hvorefter dets ødelæggelse fuldbyrdedes af franske flyvere fra flyvestationen i Dunkerque.

Tyskernes beretning om zeppelin-udflugten
[redigér]

Berlin, 11. august

Admiralstaben meddeler officielt:

Natten mellem 9. og 10. ds foretog vore marineluftskibe et angreb mod de befæstede kyst- og havnepladser på den engelske østkyst. Til trods for kraftige modforholdsregler har de nedkastet bomber mod krigsskibene på Themsen, mod Londons dokker og mod torpedobådsstationen Harwich samt mod vigtige anlæg ved Humberfloden. Der iagttoges god virkning. Luftskibene er vendt tilbage fra deres resultatrige foretagende.

(som man ser, omtales ødelæggelsen af den ene zeppeliner ikke. Red.)

Noter[redigér]

Luftskib L 12.

Afskrift af avisartikler i Ribe Stiftstidende: onsdag d. 11. august 1915