Lumley Castle 1880 Horns Rev

Skift til: navigering, søgning

5. marts 1872 Gibraltarstrædet[redigér]

Et engelsk dampskib opkaldt efter Lumley Castle syd for Newcastle kolliderede 5. marts 1872 med et andet skib kaldet Atlanta i Gibraltarstrædet.

Begge skibe fandtes lige skyldige i kollisionen.

20. dec. 1880 Horns Rev[redigér]

Dampskibet var på vej fra New Orleans til Tallinn/Reval lastet med 4.700 baller bomuld, da det i nordnordvestlig stiv kuling og urolig sø den 20. december 1880 kl. 9 grundstødte på Horns Rev, pga. navigationsfejl, forklaret med mulig misvisning af kompasset. Skibet blev læk og kl. 17 var maskinrummet fyldt med vand.

Fra Blåvand sås om aftenen blus og redningsbåden kørtes kl. 20.30 til stranden, men returnerede 3 timer senere, uden at have set yderligere blus.

Næste morgen observeredes skibet ca. 20 km fra land, så redningsbåden roedes ud til det som viste sig at være et synkefærdigt forladte vrag, der sank på 20 meter vand.

Forinden havde damperens 27 mand besætning under ledelse af kaptajn Say/Soy, foruden en lods fra Falmouth i Cornwall, reddet sig i bådene og var om morgenen optaget af fiskerbåden Delphin fra Esbjerg, som ved middagstid indbragte dem dertil.