Mærsk Searcher & Mærsk Shipper 2016 Keltiske Hav

Skift til: navigering, søgning

21. dec. 2016 Mærsk Searcher[redigér]

De 2 Mærsk-skibe Searcher og Shipper afsejlede 12. december 2016 fra Fredericia side om side adskilt af 3 fendere på slæb efter Mærsk Battler på vej til ophugning i Aliağa i det vestlige Tyrkiet, men selvom fenderne mellem skibene ødelagdes fortsatte bugseringen i 1½ døgn indtil 21. december 2016 om aftenen, da det til styrbord liggende skib Mærsk Searcher var så ramponeret i bagbord side, at det kæntrede og sank vest for Bretagne på grænsen mellem det Keltiske Hav og Biscayen.

22. dec. 2016 Mærsk Shipper[redigér]

Efter midnat få timer senere natten til den 22 december sank også det under buseringen til bagbord liggende skib Mærsk Shipper, som tilsvarende var ramponeret i styrbord side. Fobindelseskæderne mellem de 2 skibe kunne efter det første skibs forlis ikke i hast afmonteres, så Mærsk Shipper blev mere eller mindre trukket ned af Mærsk Searcher.

Der var ingen personer ombord i de 2 skibe, så ingen menneskeliv var i fare, men der viste sig, at skibene slet ikke var tømt fuldstændig for skadelig olie, som derved skabte en potentiel olieforurening og der har derfor været kontakt mellem den daværende franske miljøminister Ségolène Royal og den danske Brian Mikkelsen.