Maiga 1934 Østersøen

Skift til: navigering, søgning

Fragtdamperen Næstved skulle i foråret 1893 være færdigbygget i Frederikshavn, men problemer med motoren fra Tyskland udsatte den planlagte rutefart mellem Nyhavn og hjembyen Næstved.

Næstved 18. juni 1913 sydlige Kattegat[redigér]

På overførselsturen fra Frederikshavn løb skrueakslen varm ud for Kullen den 18. juni 1913 og skibet kom på slæb efter en fiskeriinspektionsdamper til København, hvor den bragtes i dok.

Næstved 29. juni 1913 Ulvsund[redigér]

Efter afgang med last fra Nyhavn sejledes i usædvanlig flot vejr gennem Bøgestrømmen og Ulvsund vest om Møn mod Næstved, men der toges fejl af en kost og skibet gik på grund på de såkaldte Græsøer ud for Viemoseskoven.

Svitzer tog skibet af grunden og det viste sig ved dykkerundersøgelse ikke at have lidt skade. Via Storstrømmen og Karrebæksminde ankom skibet til hjembyen Næstved den 30. juni.

Den 2 gange ugentlige rutefart mellem Nyhavn og Næstved udvidedes med anløb af Korsør, hvor losning om natten var nødvendig for at holde tidsplanen, hvorfor byen droppedes igen.

Maiga 20. aug. 1934 Østersøen[redigér]

I marts 1914 solgtes skibet til K. Puhling/Pülins i Riga og omdøbtes Maiga.

Skibet var på vej fra Riga til Degerhamn på det sydlige Øland lastet med gipssten, da det i Østersøen sprang læk og 20. august 1934 sank ca. 25 sømil sydvest for Ventspils/Windau i Letland.

Den 7 mand besætning gik i redningsbåden og opsamledes af den svenske damper Neptun, der landsatte dem i Ventspils.