USAF Scorpion 53-2588 25. nov. 1957 Indlandsisen øst for Thulebasen

Skift til: navigering, søgning

25. nov. 1957 Indlandsisen øst for Thulebasen[redigér]

Den 25. november 1957 kl. 11.37 lokal tid observeredes fra Thulebasen et lysglimt i østlig retning en smule syd for banens centerlinje.

En overlevelsesskole var på øvelse i området, men svarede tilbage, at den ikke savnede nogen fly, men kl. 12.10 rapporteredes, at et USAF Northrop F-89D Scorpion jetfly lettet fra Thulebasen savnedes og ikke svarede.

En Piasecki H-21 ('flyvende banan') fra 55th Rescue Squadron fandt kl. 12.20 flyvraget på indlandsisen ved Sarmarssuak-gletsjeren 20 km øst for basen og satte et par mand af, der hurtigt skulle eftersøge stedet mens helikopteren igen steg til vejrs og eftersøgte en større omkreds mens der rapporteredes til basen. Kl. 12.38 meldte helkopteren igen, at den var på vej tilbage til basen med de 2 eftersøgere, der erklærede flyet totalt ødelagt.

Samme helikopter lettede igen fra Thulebasen kl. 13.05 med 3 paramedicinere, der kl. 13.25 sattes af ved nedstyrtningsstedet med overlevelsesudstyr til 3 dage for at foretage en mere grundig undersøgelse af vraget.

En 3. tur til vragstedet med helikopteren opgaves pga. turbulens og i stedet nåede en Grumman Albatross frem, mens dens forsøg på at oplyse stedet med nødblus mislykkedes og i stedet nøjedes den med at nedkaste en slæde og ekstra radioudstyr.

Helikopteren hentede hen på næste formiddag ved hjælp af blus fra Albatross'en de 3 paramedicinere, som havde gennemsøgt vraget i 6 timer og medbragte ligdele klædt i dragter med 2 forskellige farver.

Dagen efter erklæredes, at de 2 omkomne flyvere var identificerede. Pilotens navn var Earl B. Knight.