Vera 1874 Engelske Kanal

Skift til: navigering, søgning

16. jan. 1874 Vera[redigér]

Det kun ½ år gamle dampskib Vera var med skipper Larsen på vej fra MessinaSicilien lastet med sydfrugter bestemt til Helsingfors og sejlede med fuld kraft, da det i den Engelske Kanal ud for Portland Bill i Dorset 16. januar 1874 kl. 1 påsejledes i styrbord side foran røset af barken Haydn/Hagda af Lybæk, som var på vej fra Hamborg til Bahia i Brasilien lastet med stykgods.

Efter få minutter begyndte barken at hælde til den ene side og mandskabet råbte efter hjælp. Fra dampskibet satte styrmanden en båd i vandet, som trods høj sø reddede barkens besætning, bortset fra drengen Gustrav Kroger, der druknede.

Dampskibet fortsatte mod Isle of Wight med tilstoppet hul i siden og lækage i forenden, som efter et par timer vedblev at synke trods pumpning. En forbisejlende damper tog ingen notits af nødsignal, men kl. 8 kom Marchmont af London til hjælp. Da dampskibet ved 11-tiden ikke mere kunne styres gik alle ombord i bådene og reddedes lykkeligt over på det engelske skib. Kort efter sank damperen.

De skibbrudne overførtes til et lodsfartøj, som næste dags aften bragte dem til Portsmouth, hvor de respektive danske og tyske konsuler tog sig af dem.