Vrouw Christine 1809 Sønderho

Skift til: navigering, søgning

25. dec. 1809 Vrouw Christine[redigér]

Det hannoveranske (papenborgske) skib De Vrouw Christine med skipper Jan Roilofsen var på vej fra London til Emden lastet med puddersukker i sække, indigo, rødt farvetræ og messingsøm, da det 25. december 1809 strandede i Sønderho sogn, forladt af mandskabet, hvoraf 2 ud af 4 dog kom levende til land og blev bjærget. Den ene var styrmand og tillige skipperens bror og den anden en passager.

Ligene af skipper Jan Roilofsen og skibskokken Ebbert Beerens, begge fra Amsterdam, opskylledes og blev 29. december begravet på Sønderho kirkegård under stedets øvrigheds og kommandantens overværelse.

Der blev 1. februar 1810 bekendtgjort strandauktion.

Sønderho kirkebog & avisartikler[redigér]

Skipper Jan Roilofsen og skibskokken Ebbert Beerens, begge fra Amsterdam i Holland, strandede og forliste her på ejlandet med skibet De Vrouw Christine i indeværende december måned 1809 og druknede.

Deres døde legemer, som af havet blev opskylte, blev hjemførte og begravede i en gravSønderho kirkegård under stedets øvrigheds og kommandantens overværelse den 28. december 1809.

Tvende personer kom levende til lands og blev bjærgede, hvoraf den ene var styrmanden og tillige skipperens broder - den anden en passager.