Forskel mellem versioner af "Sleipner 1887 Dogger Banke"

Skift til: navigering, søgning
m
m
Linje 11: Linje 11:
 
| liv=6
 
| liv=6
 
}}
 
}}
[[Skonnerten]] Sleipner afsejlede 1. oktober 1887 fra [[Rotterdam]] lastet med 147 tons [[fosfat]] bestemt til [[Ålborg]], men måtte vente indtil 7. oktober ved [[Maassluis]] inden den kom ud i Nordsøen.
+
[[Skonnerten]] Sleipner afsejlede 1. oktober 1887 fra [[Rotterdam]], men kom først 7. oktober ud i Nordsøen fra [[Maassluis]], lastet med 147 tons [[fosfat]] bestemt til [[Ålborg]].
  
Den 10. oktober havde skibet dog i hårdt vejr arbejdet sig så læk, at nødflag hejstes ved [[Dogger Banke]] og den 6 mand besætning gik i storbåden.
+
I hårdt vejr den 9. oktober om eftermiddagen ved [[Dogger Banke]] arbejdede skibet sig læk og der pumpedes indtil næste morgen kl. 6, da der var 1½ meter vand i lasten og besætningen ikke kunne mere.
De opsamledes et par timer senere af den engelske kutter Minotaur, som landsatte dem i [[Grimsby]].
+
Der var sat nødflag, men den eneste sejler som observeredes, nærmede sig ikke.
De kom siden via Hull med dampskib til København og videre til Thisted.
+
 
 +
Den 6 mand besætning gik i storbåden og heldigvis var stormen i aftagende.
 +
Efter et par timer øjnedes den engelske kutter Minotaur, som en time senere optog besætningen.
 +
 
 +
Der rejste sig atter en heftig storm, men 13. oktober landsattes de skibbrudne i [[Grimsby]], hvorfra de via Hull kom med dampskib til København og videre til Thisted.
 
* [http://www.arkivthy.dk/images/Aarbog/1980/Svalgaard,%20Robert%20Skonnert%20Sleipner%20af%20Thiste.pdf Skonnert »Sleipner« af Thisted], af Robert Svalgaard
 
* [http://www.arkivthy.dk/images/Aarbog/1980/Svalgaard,%20Robert%20Skonnert%20Sleipner%20af%20Thiste.pdf Skonnert »Sleipner« af Thisted], af Robert Svalgaard
  

Versionen fra 10. jun 2019, 12:23

10. okt. 1887 Sleipner

Skonnerten Sleipner afsejlede 1. oktober 1887 fra Rotterdam, men kom først 7. oktober ud i Nordsøen fra Maassluis, lastet med 147 tons fosfat bestemt til Ålborg.

I hårdt vejr den 9. oktober om eftermiddagen ved Dogger Banke arbejdede skibet sig læk og der pumpedes indtil næste morgen kl. 6, da der var 1½ meter vand i lasten og besætningen ikke kunne mere. Der var sat nødflag, men den eneste sejler som observeredes, nærmede sig ikke.

Den 6 mand besætning gik i storbåden og heldigvis var stormen i aftagende. Efter et par timer øjnedes den engelske kutter Minotaur, som en time senere optog besætningen.

Der rejste sig atter en heftig storm, men 13. oktober landsattes de skibbrudne i Grimsby, hvorfra de via Hull kom med dampskib til København og videre til Thisted.