Forskel mellem versioner af "Ulvsund 1921 Kattegat"

Skift til: navigering, søgning
m
m
 
Linje 14: Linje 14:
 
| død=20
 
| død=20
 
}}
 
}}
[[DFDS]]-ståldampskibet Ulvsund indtog den 22. oktober 1921 i København ca. 87 tons [[stykgods]], heriblandt en bundramme til [[Nakskov Skibsværft]] beregnet til nybygningen af [[Østasiatisk Kompagni|ØK]]-skibet Afrika, foruden et ankerspil på ca. 7 tons, der blev anbragt på storlugen og surret med kæder.
+
[[DFDS]]-ståldampskibet Ulvsund indtog den 22. oktober 1921 i København ca. 87 ton [[stykgods]], heriblandt en bundramme til [[Nakskov Skibsværft]] beregnet til nybygningen af [[Østasiatisk Kompagni|ØK]]-skibet Afrika, foruden et ankerspil på ca. 7 tons, der blev anbragt på storlugen og surret med kæder.
 
Under ledelse af kaptajn C. Mellemgaard afsejlede skibet dagen efter fra København nord om Sjælland mod [[Nakskov]] med ialt 15 mands besætning og 5 passagerer.
 
Under ledelse af kaptajn C. Mellemgaard afsejlede skibet dagen efter fra København nord om Sjælland mod [[Nakskov]] med ialt 15 mands besætning og 5 passagerer.
  

Nuværende version fra 14. jul 2021, 06:02

24. okt. 1921 Ulvsund[redigér]

DFDS-ståldampskibet Ulvsund indtog den 22. oktober 1921 i København ca. 87 ton stykgods, heriblandt en bundramme til Nakskov Skibsværft beregnet til nybygningen af ØK-skibet Afrika, foruden et ankerspil på ca. 7 tons, der blev anbragt på storlugen og surret med kæder. Under ledelse af kaptajn C. Mellemgaard afsejlede skibet dagen efter fra København nord om Sjælland mod Nakskov med ialt 15 mands besætning og 5 passagerer.

Et par dage senere inddrev på Nykøbing Sj. nordstrand 4 lig, hvoraf det ene lå i en redningskrans mærket Ulvsund og de 3 øvrige i redningsbælter mærket D.F.D.S.

Der iværksattes en eftersøgning efter skibet, som den 8. december fandtes sunket i Kattegat ca. 25 km nord for Hundested og 15 km østsydøst for Hesselø. Undersøgelserne viste, at forliset antagelig var sket natten til den 24. oktober kl. 0.10, hvor skibets ure var gået i stå, og der havde blæst en orkanagtig storm af nord med meget høj sø, hvorved lastforskydning havde medført bagbord slagside. Mandskabet havde tilsyneladende arbejdet på at lempe ankerspillet overbord, imens forskellige luger og presenninger var blevet ødelagte, så skibet havde taget vand ind og til sidst var sunket.

Det ellers ikke synderligt beskadigede vrag bjærgedes i april 1922 af Svitzer, solgtes til et Svendborg-selskab som omdøbte det Thor og fik det repareret på Svendborg Skibsværft.

I 1926 solgtes skibet til Lybæk og omdøbtes Thyland, som i 1955 ophuggedes i Harburg ved Hamborg.