Alf 1909 Norfolk

Skift til: navigering, søgning

23. nov. 1909 Alf[redigér]

Alf under norsk flag

En skotsk-bygget jernbark tilhørte 1889-1903 et partrederi i Skælskør, som kaldte den Adolph Harboe, hvorefter den solgtes til Larvik og omdøbtes Alf.

Skipper C.A. Stenholt afsejlede 19. november 1909 fra Porsgrunn med trælast bestemt for Birkenhead ved Liverpool og må have valgt kurs syd om England, for 23. november stødte skibet på Haisborough Sands nord for Yarmouth i den sydlige Nordsø.

Af den 15 mand besætning nåede 13 i skibets 2 både, mens 2 måtte blive ombord, da tovene til bådene brast og de ikke var i stand til at vende tilbage. Ved udsætningen kæntrede den ene båd med 6 mand, som klamrede sig til kølen indtil den atter rullede rundt. Derved druknede 3 mand, mens 3 reddede sig over i den anden nu overlastede båd.

De 10 overlevende i redningsbåden roede hele natten i bidende kulde og fuldstændig gennemblødte til de ved daggry reddedes af en dampstrawler, men stewarden døde, da han blev løftet ombord.

Da redningsbåden fra land nåede ud til vraget fandt man intet livstegn ombord og vendte om, men vendte senere tilbage og fandt de sidste 2 overlevende i rigningen. Skibet var da faretruende tæt på at brække helt over på midten.

Alle de reddede fandt optagelse i sømandshjemmet, hvor Yarmouths borgmester aflagde dem besøg.