Hans 1897 Falkenberg

Skift til: navigering, søgning

Drei Gebrüder 3. april 1893 Røsnæs[redigér]

Skonnerten Drei Gebrüder var på vej fra hjemstedet Brake til Kiel lastet med pitchpine, da den 3. april 1893 grundstødte på Røsnæs Puller (rev).

Næste morgen bragtes skibet flot af Svitzers bjærgningsdamper Helsingør og bjærgere fra Kalundborg, hvortil det indbragtes. Det var noget læk og roret betydeligt beskadiget, så det måtte losse og reparere.

Efter auktion 1. maj 1893 omdøbtes skibet Hans og solgtes hurtigt videre til Thisted.

Hans 30. marts 1897 Falkenberg[redigér]

Med skipper N.P. Petersen var skibet sejlet fra Limfjorden til Falkenberg, hvor den under vestsydvestlig storm var under indladning af 36 stander minetømmer, da styrbord kæde 30. marts 1897 kl. 1.45 sprængtes. Mens bagbord kæde var i tamp forsøgtes med stagsejl at bjærge skibet i havn, men straks mistedes roret ved at hugge i stenene og skibet drev ind mod havnemolens sydside og søndersloges.

Det samme skete kl. 5.30 for skonnertbriggen Hortensia af Nørre Sundby og for Anna af Råå.

En bugserbåd gik ud om morgenen, men måtte pga. voldsom bølgegang vende om. Ved middagstid gik en større båd og bjærgede besætningen i Anna, som var tættest på land, og Hans' 5 mand besætning kom i land kl. 17, mens Hortensias besætning måtte vente til dagen efter.