Ivar 13. aug. 1916 Liguriske Hav

Skift til: navigering, søgning

13. aug. 1916 Ivar[redigér]

D/S Carl-dampskibet Ivar med kaptajn L. Juul Larsen afsejlede 4. august 1916 fra Cardiff i Wales lastet med kul bestemt for Genova, men standsedes 13. august 1916 kl. 6.30 i det Liguriske Hav syd for Genova omkring 55 km sydøst for Capo Mele af en ubåd, som pr. signal gav ordre til at se skibspapirerne. Man antog først ubåden for at være østrigsk, men den viste sig senere at være den tyske ubåd U 35 (Perière).

Efter forevisningen gav ubådschefen ordre til at skibet efter 20 minutter skulle skydes i sænk og kort efter den 21 mand skibsbesætning var kommet i redningsbådene affyredes 3 kanonskud mod skibet og ubåden forsvandt. Henved 45 minutter senere forsøgte den ene båds besætning ved at gå om bord i det endnu flydende skib, at fyre op og styre mod Land, men lidt efter returnerede ubåden og skibet måtte påny forlades.

En italiensk marine-torpedobåd kom ved 14-tiden til og der gjordes endnu et forsøg på at komme om bord på det synkefærdige skib, men inden man nåede derhen sås pludselig ild og røg fra skibet, som derpå sank. Besætningen blev ved 17-tiden optaget af torpedobåden, som landsatte dem ved 19-tiden i Oneglia/Imperia med redningsbådene på slæb.

Der afholdtes 28. august 1916 søforhør i København.