Kathrine 1880 Fjaltring

Skift til: navigering, søgning

9. dec. 1880 Kathrine[redigér]

Sønderho-skonnerten Kathrine/Cathrine afsejlede 6. december 1880 fra Hull lastet med 186 tons kul bestemt til København og befandt sig ifølge bestik nord for Hanstholm, da der 9. december 1880 kl. 5 sås et hvidt lys mod østnordøst, som skipper Jes Pedersen først antog for at være en dampers lanterne, men efter lodning af kun 17 favne vanddybde, blev man klar over, det var Bovbjerg Fyr.

Ved middagstid sås skibet for nordgående tæt ved at gå under ud for Fjaltring, der ligger syd for Bovbjerg, men mens der endnu var dagslys noget efter kl. 15 opgav besætningen anstrengelserne og sejlede ind over revlerne og havnede tæt på havstokken lige nord for Fjaltring Kirke.

Det lykkedes den dygtige opsynsmand Jesper Olesen fra Tuskjær redningsstation i første forsøg at få forbindelse til skibet med raketapparatet og lidt efter kl. 16 var alle 6 besætningsmedlemmer bjærget i land.

Næste eftermiddag stod skibet endnu forholdsvis intakt, da det lykkedes nogle raske bjærgere at komme ombord, til dels ved hjælp af redningstrossen, for om muligt at bjærge noget af besætningens tøj.