L.8 Erik 1928 Vejers

Skift til: navigering, søgning

12. aug. 1927 Erik[redigér]

Fiskekutteren L.8 Erik fra Harboøre med skipper Chr. Mollerup fra Vrist afsejlede 11. august 1927 kl. 23.30 fra Esbjerg for at fiske ud for Sønder Lyngvig.

Kl. 6.30 surrede skipperen rattet og gik ned for at purre den fisker, som skulle overtage vagten, hvorefter han selv straks gik til køjs. Kutteren fortsatte nu med tændt motor indtil den kl. 7.30 grundstødte på yderste revle ud for Vejers, hvor den huggede hårdt og kastedes ind mellem revlerne inden besætningen kom på dækket og nåede at få skibet fri. Da den var blevet læk sattes den lidt efter kl. 8 ind på 2. revle.

Redningsbåden fra Vejers nåede frem til stranden kl. 9 og der opnåedes forbindelse, men den 4 mand besætning ville ikke forlade skibet, som de mente kunne kom flot, når de senere fik assistance ved højvande.

Et par timer senere roede redningsbåden atter ud og denne gang ønskede mandskabet at komme med i land. Med i redningsbåden var en del bryllupsgaver, som skulle bringes til Thyborøn for kutterfører L. Kruse i Vrist, der havde holdt bryllup i Esbjerg.

Kutteren bragtes dagen efter flot af Claus Sørensens bjærgningsdamper fra Esbjerg.

Skipper Mollerup idømtes 200 kroner i bøde for pligtforsømmelse.