Sørine 1910 Hudsonbugten

Skift til: navigering, søgning

september 1910 Sørine[redigér]

Barken Sørine havde 2. oktober 1907 et uheld i Langesundsfjorden i Norge, hvor den under bugsering kæntrede helt rundt og 2 ombordværende omkom.

Med kaptajn Anders C. Andersen kom skibet i december 1909 ud for hårdt vejr midt i Nordatlanten, så man lavede nødrigning og nødror og nåede i februar frem til Falmouth i Cornwall og videre til Antwerpen for losning.

Den 16. juni 1910 afsejledes fra London med stykgods til Charlton Island i Hudsonbugten i Canada, hvor skibet undertiden lå fast i havisen.

Under opholdet i Canada konstateredes et hul i bagbord side under vandlinjen, men hjemrejsen påbegyndtes 15. september henved 3 døgn senere viste det sig under stormende vejr med høj sø, at der var 40 cm vand ved pumperne, og da ballasten var trængt ind til disse, blev de snart ubrugelige, hvorfor det efter afholdt skibsråd besluttedes at returnere til Charlton Island, hvor skibet blev midlertidig landsat og sidenhen kondemneret, da det ikke kunne repareres på det øde sted.

Den 14 mand besætning sejlede i slutningen af juni 1911 i små både ned til en jernbanestation og nåede i august hjem til Fanø.