Sovinto 1872 Møns Klint

Skift til: navigering, søgning

13. nov. 1872 mellem Bornholm og Falsterbo[redigér]

Den norske bark Sovinto af Lillesand øst for Kristiansand med skipper O.E. Flørenæs var på vej fra Gävle til London lastet med plankestumper og jern, da den under storm natten til den 13. november 1872 befandt sig i Østersøen mellem Bornholm og Falsterbo tørnede sammen med et andet skib, hvorved 2 mand af Sovintos besætning sprang over på det andet skib.

Skibene kom klar af hinanden, men ½ time senere blev Sovinto igen oversejlet af et meget stort formentlig prøjsisk skib. I det øjeblik skibene tørnede sammen sprang hele det norske skibs mandskab over i prøjseren, bortset fra skipper Flørenæs, som blev tilbage.

Allerede efter et par minutter kæntrede det fremmede skib imidlertid helt om på siden og Flørenæs kunne intet udrette, mens han efter eget udsagn så de 12-14 ombordværendes og hørte deres nødråb, inden skibet gik til bunds.

Flere aviser citerede Helsingør Avis for at have oplyst, at 9 overlevende under store anstrengelser var blevet bjærget af den norske bark Infatigable og indkom 16. november til Helsingør, men den historie synes at være falsk.

14. nov. 1872 Møns Klint[redigér]

Flørenæs befandt sig nu alene ombord i sit skib og måtte lade det tumle rundt i et døgns tid indtil det den 14. november kl. 15 drev ind på under Taleren på Møns Klint. Et par timer senere bjærgedes han af en båd fra land.

Skibet meldtes strandet den 15. november om formiddagen, da kølen flød omkring og hele bunden formentlig var slået i stykker.