KZ-VII OY-ADT 26. feb. 1964 Sejerø Bugt

Skift til: navigering, søgning

25. feb. 1964 Sejerø Bugt[redigér]

Et SAI KZ VII Lærke propelfly tilhørende erhvervsflyver Fjeldsted Hansen i Århus udlejedes til den 57-årige radioforhandler Niels Jensen Thorup fra Randers, som havde et møde i København og derfor lettede 25. februar 1964 kl. 9.50 fra Kirstinesminde flyveplads på vej til Skovlunde med en flyvetid på 80 minutter.

Det borteblevne fly efterlystes over radioen og mentes at være blevet set over Samsø på vej i sydøstlig retning, men i flere måneder var både fly og flyver sporløs forsvundet.

Den 29. maj 1964 fandt fisker Sv. Olsen fra BjørnstrupRøsnæs et lig drivende i vandoverfladen et par sømil nordnordvest for Røsnæs fyr og bragte det ind til Nyby havn. Den druknede førtes til Kalundborg sygehus, hvor ligsyn viste at det var radioforhandleren, der blev identificeret gennem førerbevis og flyvercertifikat.

Omtrent midt i Sejerø Bugt (vistnok syd for Sejerø) fik fisker Karl Nielsen fra Reersø på Vestsjælland den 4. september 1964 det forsvundne sportsfly i sit net og trak det ind til nordsiden af Røsnæs, hvor det 5 minutters sejlads fra Nyby havn lagdes på 8 meter vand markeret med en bøje, for senere at blive trukket op.

Flyveren havde åbenbart nødlandet på isen.